Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
17 de Maig dia Internacional contra la LGTBIQFòbia

Escola amb Diversitat

  • Materials per treballar el Dia Internacional contra la LGTBIQfobia
15.05.2018.

La FECCOO ofereix una sèrie de materials i activitats per treballar a l'aula, en els centres educatius i en les empreses per aconseguir espais lliures d'homofòbia, bifòbia i transfòbia.

La FE-CCOO considera que el PP vol carregar-se els acords de recuperació salarials dels docents de la pública i concertada per pur xantatge i desesperació per aprovar els pressupostos generals de l'estat

19.04.2018.

Els docents, si Montoro acomplís amb les seves amenaces, haurien de tornar els sexennis cobrats gràcies a l'Acord marc signat per CCOO al 2015, el que suposaria uns 1200€ per curs i docent.

CCOO demana que els docents puguin gaudir de dies de permís retribuïts

13.04.2018.

Avui la FE-CCOO (Federació d"Ensenyament de CCOO) ha presentat una petició formal a la Conselleria per tal de demanar que els funcionaris docents puguin gaudir de 4 dies de permís retribuïts amb sou cada any.

El ministre d'Educació no fa cas de les peticions de CCOO de convocar la Mesa de Negociació de l'Ensenyament Concertat

  • El sindicat no rep resposta a la carta lliurada fa ja dos mesos
17.01.2018.
Pedro Ocaña, secretari de Privada i Serveis Socioeducatius de FECCOO

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana la creació i convocatòria urgent de la Taula Estatal d'Ensenyament concertada i exigeix que en la mateixa s'aprovi un reglament que reguli i normalitzi el seu funcionament. Així mateix, considera urgent que en aquest àmbit es doni resposta als problemes del sector i, entre altres aspectes, s'abordi l'incompliment de l'equiparació gradual de les retribucions del professorat de la concertada amb el de la pública que recull l'art. 117.4 de la LOE.

La FE-CCOO reclama que l'esborrany de guarderies s'acompanyi d'ajudes i subvencions que millorin la conciliació i augmentin les oportunitats de les famílies i els treballadors.

29.12.2017.
Andreu Horrach, Fina Santiago i Toni Baos

Cal derogar la LOMCE que impedeix que el tram de 0 a 3 anys sigui educatiu com és desitjable i necessari.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

Cal un acord de millora salarial i de condicions laborals dels docents de la pública que doni resposta a les necessitats educatives i d'equiparació.

  • Aquest Govern ha de possibilitar la negociació dels actuals complements autonòmics que duen sense revisar més de 10 anys.
19.05.2018.

La FE-CCOO sol·licita col·laborar en la vigilància del bon funcionament del procés d'oposicions docents 2018

17.05.2018.

Ho vàrem demanar ja que la norma ho possibilita i pretenem així donar més transparència al procés

Dimecres 16 de maig: atura per la igualtat real

  • És important seguir treballant per aconseguir espais llibres de violència de gènere des de diferents sectors de la societat.
15.05.2018.
Cartell "Dol per la igualtat"

Coincidint amb la manifestació organitzada en protesta per la sentència de "La Manada" que tindrà lloc aquest dia, CCOO convida a la comunitat educativa a participar des dels seus centres durant l'esbarjo.

CCOO recorre el Reial decret llei que va convertir en estructurals les retallades educatives

  • Reial decret llei 14/2012 de racionalització de la despesa educativa
25.04.2018.
M. Sirvent responsable de l'ensenyament concertat i privat i Toni Baos Secretari General de FECCOOIB

Requereix seva derogació o suspensió sine die per considerar que les mesures recollides eren temporals, transitòries i amb una finalitat socioeconòmic concreta. Sis anys després, i en un context de creixement econòmic, la seva aplicació hauria deixat de tenir justificació.

Per un treball segur en l'ensenyament

  • 28 d'abril Dia Internacional de Seguretat i la Salut en el treball
27.04.2018.
Cartell treball segur

Amb motiu de la celebració del 28 d'abril, la Federació d'Ensenyament de CCOO publica un manifest en el qual demana la retirada de l'amiant dels centres educatius; evitar el radó; condicionar les instal·lacions per limitar l'estrès tèrmic; i organitzar el treball de manera saludable per prevenir els riscos psicosocials.

La FE-CCOO pensa que és infructuós parlar de millorar 0-3 sense millorar les condicions laborals dels docents d'aquest sector

17.04.2018.

Ens sorprèn que en el grup constituït ahir al Consolat, no hi hagi la presència dels sindicats que negociam els convenis laborals d'aquest sector i que estem també presents als diferents comitès.

Treballadores i treballadors del sector d'Atenció a Persones amb Discapacitat sortiran al carrer per denunciar la seva precarietat laboral

09.04.2018.
Jesús Gualix, de FesP-UGT, y José Antonio Rodríguez y Pedro Ocaña, de FECCOO.

FeSP-UGT i CCOO convoquen mobilitzacions a tot el territori nacional per forçar la patronal a iniciar un procés negociador real que abordi les necessitats d'ocupació, la recuperació de drets laborals, la conciliació laboral i familiar i les millores salarials. A les Illes la concentració serà demà dia 10 d'abril a les 12h00 a l'edifici d'Amadip Esment a la carretera del Pla de na Tesa.

CCOO guanya sentència pionera contra la secretaria d'estat d'educació, formació professional per discriminar el personal docent i investigador temporal a l'avaluació de l'activitat investigadora.

09.01.2018.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu núm 8 ha dictat Sentència de 26 de desembre de 2017, per la qual declara l'estimació de la demanda interposada per la FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO contra la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Avaluació, Formació Professional i Universitats, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora a la Comissió Nacional Avaluadora de l'activitat investigadora.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni