Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Nou acord de millora

El Conseller fa una proposta d'acord de Millora de les Condicions Sociolaborals

14.11.2018.

Avui, 14 de novembre de 2018, el Conseller Martí March ens ha presentat la possibilitat de negociar les millores sociolaborals i educatives entre els anys 2019-23.

La FE-CCOO és favorable a la llista única que ampliarà les opcions dels interins docents

25.10.2018.

S'ha aprovat la llista única, despenalitzant així l'experiència docent i augmentant les oportunitats de feina i, per altra banda, s'ha allargat el termini per acceptar la tutorització fins al darrer dia lectiu del curs 2018-19.

Exempció de tributació d'IRPF en les prestacions de Maternitat

17.10.2018.

Totes les prestacions de Maternitat que es reconeguin per part de la Seguretat Social queden exemptes de tributació.

10 d'octubre: Dia Mundial de la salut mental 2018

10.10.2018.
Dia Mundial de la Salut Mental

És urgent la conscienciació social i la dotació de recursos econòmics en el sector públic perquè els trastorns mentals no facin estralls en la infància i joventut. Un primer pas per abordar la prevenció és dotar de recursos econòmics als centres educatius amb nivells previs a l'època de les retallades, per tant és urgent revertir les retallades i gastar diners en una cosa tan necessari com la salut mental dels nostres infants i joves.

La FECCOO reclama un nou acord marc de millores educatives i sociolaborals per als propers 4 anys

01.10.2018.

L' Acord Marc signat el passat 30 de setembre de 2015 es va pressupostar en 70.314.693 d'euros en 4 anys. Tot i que encara falten punts per negociar i que han de suposar un increment més de les plantilles docents, l'acord s'ha complert en un 95% aproximat, i inclús alguns dels seus punts, com l'oferta d'oposicions, gràcies als acords estatals d'estabilitat signats per CCOO, s'han ampliat de les compromeses 800 places a les 3000 que finalment hem aconseguit.

Cal treballar per estabilitzar la plantilla i dignificar la professió docent millorant els salaris

03.09.2018.
Classe

Continuar estabilitzant la plantilla docent amb la convocatòria d"oposicions, millorar el finançament de l’educació, dignificar la professió docent millorant els salaris, ampliar la transparència i l’equilibri entre la xarxa d’escoles públiques i d’escoles concertades, són alguns dels reptes i fites del curs que comença avui i pels quals treballarem.

Informe FECCOO Oposicions docents 2018

  • 869 dels 906 candidats que han obtingut plaça, són interins
26.07.2018.

La FECCOO reclama que s'ampliï en 2000 places més l'actual plantilla orgànica docent

06.07.2018.

En compliment de l'acord estatal de reducció de la taxa d'inestabilitat al 8% i possibilitar i garantir el dret a la mobilitat dels funcionaris docents.

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana al nou Govern revitalitzar la presència de la Música a l'Educació Obligatòria

22.06.2018.
21 de juny, dia europeu de la música

Coincidint amb el Dia Europeu de la Música, que se celebra el 21 de juny per promoure la convivència i l'intercanvi cultural a través de la música, la Federació d'Ensenyament insta el nou Govern a revertir els passos cap enrere que s'han produït en l'educació musical de l'alumnat.

Comparativa Sexennis VS Carrera Professional

A diferència d'altres sectors públics i concertats de les Illes, la nòmina dels docents públics de les Illes no ha experimentat cap millora aquesta legislatura, ...i continua per sota de la del 2009

  • Al llarg de la seva vida laboral, un docent de l'ensenyament públic deixa de cobrar entre uns 3000€ i uns 8.000€/anuals manco que la resta dels funcionaris i personal laboral de la CAIB per no tenir els sexennis equiparats a la seva carrera professional.
13.09.2018.

L'augment pressupostari que es preveu en educació per al 2019, no pot oblidar que el prestigi de la professió docent ha d'anar de la mà d'una equiparació i millora salarial. Cal minvar l'actual greuge comparatiu que es produeix entre la carrera professional i els sexennis docents.

El compromís adquirit pel PSOE, avui al govern, per la derogació de la LOMCE s'ha de fer efectiu en un pla d'acció que generi expectatives de futur

09.11.2018.

CCOO manifesta que la proposta de reforma de la llei educativa i els canvis que afecten la professió docent patirà dels mateixos defectes que anteriors reformes, com la LOMCE, si no hi ha una consulta i un treball organitzat i compartit amb les organitzacions sindicals a través de la Mesa Sectorial d'Educació.

La FECCOO continuarà lluitant perquè l'experiència docent sigui garantia de feina

18.10.2018.

Davant la propera negociació de les bases per a la pròxima convocatòria de funcionaris i funcionàries interines docents per al curs 2019-20, la federació vol que l'experiència continuï essent la peça clau en l'obtenció d'una plaça com ja varem fer a l'anterior convocatòria signant un acord que protegeix la contractació als interins amb 10 o més anys d'experiència.

La FE-CCOO està satisfeta de l'oferta de 1080 places docents per a les oposicions del 2019

09.10.2018.
Oferta oposicions 2019

Avui la Conselleria ha anunciat les diferents especialitats, cossos i illes on es distribueixen la propera oferta de places docents per a les oposicions del 2019. Una oferta que s'ajusta als compromisos pactats amb la FE-CCOO i que es completarà al 2020 on s'hauran ofertat les 3000 places pactades en total.

La FE-CCOO exigeix que aquest pressupost educatiu de 2019 ha d'incloure una partida específica per poder negociar una millora salarial urgent a les nòmines dels docents de les Illes

19.09.2018.

Des de la FE-CCOO ens congratulam de l'anunci de la presidenta i del compromís que el Govern i la Conselleria d"Educació adquireix amb aquest anunci que, després d’una legislatura i d’acords marc i de recuperació, cal ara afrontar la millora que tant hem reclamat des de la nostra federació.

El Tribunal Suprem dicta una sentència sobre la paga extra que justifica les raons per les que CCOO no va signar el VI Conveni de la concertada

26.06.2018.
CCOO defensa els teus drets. Vine i participa.

Fa cinc anys FSIE, FSP-UGT i USO van signar el VI Conveni de l'Ensenyament Concertat. CCOO es va desvincular de l'acord i ha advertit que l'abonament de la Paga Extra d'Antiguitat (PEA) i del complement d'incapacitat (IT) quedava en mans de la voluntat política de les conselleries de torn, i que, per tant, es podien produir situacions discriminatòries, donant-se el cas que només una part dels docents pogués fer efectiu el seu dret. CCOO va intentar anul·lar l'articulat que originava aquests recels, però el Tribunal Suprem no va trobar motius d'objecció.

La concertada negocia l'equiparació amb la pública, sexennis i paga 25 anys

15.06.2018.
Contraproposta sobre la negociació de l'equiparació, els sexennis i la paga de 25 anys del VI Conven

Els sindicats de la concertada s'han unit per presentar una proposta conjunta per negociar l'equiparació amb la pública, sexennis i paga de 25 anys.

La FE-CCOO valora positivament la rectificació del Govern perquè els interins docents recuperin el pagament de l'estiu.

24.05.2018.

A l'espera de la seva aprovació final al Parlament, la FE-CCOO es mostra satisfeta de la rectificació proposada i acceptada pel Govern que ara sí, garanteix el cobrament a tots els interins docents que han fet feina un mínim de 5 mesos i mig aquest curs.