Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Vaga 8M - 2 hores per torn

Informació vaga 8 de març

23.02.2018.

Vaga de dues hores per torn.

Personal investigador

CCOO exigeix l'obertura immediata d'un procés de negociació efectiva del Decret de condicions laborals del personal predoctoral

05.03.2018.

El Govern, aclaparat per les exigències del Parlament i amb un retard de diversos anys respecte del mandat previst en la Llei de la Ciència i Tecnologia, ha presentat una proposta de Reial decret per regular les relacions laborals dels contractats predoctorals el seu contingut no pot ser més decebedor.

CCOO demana que es facin públiques les actes de la Subcomissió que negocia el Pacte Educatiu

  • Defensa el dret de la comunitat escolar a conèixer de primera mà què s'està discutint i les posicions que defensa cada grup parlamentari.
20.02.2018.

​La Federació d'Ensenyament de CCOO adverteix, tant al Govern com als grups de l'oposició, que l'opacitat amb la qual s'està negociant el Pacte Educatiu, a esquena de professorat, alumnat i famílies, només pot derivar en un nou conflicte en el sector de l'educació.

El ministre d'Educació no fa cas de les peticions de CCOO de convocar la Mesa de Negociació de l'Ensenyament Concertat

  • El sindicat no rep resposta a la carta lliurada fa ja dos mesos
17.01.2018.
Pedro Ocaña, secretari de Privada i Serveis Socioeducatius de FECCOO

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana la creació i convocatòria urgent de la Taula Estatal d'Ensenyament concertada i exigeix que en la mateixa s'aprovi un reglament que reguli i normalitzi el seu funcionament. Així mateix, considera urgent que en aquest àmbit es doni resposta als problemes del sector i, entre altres aspectes, s'abordi l'incompliment de l'equiparació gradual de les retribucions del professorat de la concertada amb el de la pública que recull l'art. 117.4 de la LOE.

La FE-CCOO reclama que l'esborrany de guarderies s'acompanyi d'ajudes i subvencions que millorin la conciliació i augmentin les oportunitats de les famílies i els treballadors.

29.12.2017.
Andreu Horrach, Fina Santiago i Toni Baos

Cal derogar la LOMCE que impedeix que el tram de 0 a 3 anys sigui educatiu com és desitjable i necessari.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

Primeres reunions per a la creació del Institut a distància

La FE-CCOO demana que no es perdi el caràcter social d'aquests ensenyaments que combaten l'abandonament prematur

20.03.2018.

Es necessari que es valori i potenciï l'actual tasca que realitzen instituts com l'IES Toni Maura i que es prengui com a referència.

Els Acords que negocia CCOO amb el Govern beneficiaran al professorat de l'ensenyament concertat

20.03.2018.

El professorat de l'ensenyament concertat afiliat o representat per CCOO té la ferma convicció que cap de les condicions educatives i laborals positives que gaudim ha tingut el seu origen en les negociacions dels sindicats corporatius. De fet, FSIE no està present en els àmbits en què es negocien i s'acorden aquestes millores.

Manifest de la vaga del 8M

  • Conquerint espais, construint futur
28.02.2018.

El proper 8 de març tornarem a fer història. Les confederacions de CCOO i UGT convoquen una jornada de vaga de dues hores per torn (dues hores al matí, dues hores a la tarda i dues hores a la nit) per denunciar la discriminació i les bretxes existents en el mercat laboral i donar resposta a les demandes i necessitats de les treballadores d'aquest país.

Resum de la Mesa Sectorial sobre oposicions docents 2018

26.02.2018.

Aquí trobareu el resum sobre la mesa sectorial d'avui

CCOO considera absolutament desproporcionades les sentències en contra de la llibertat d'expressió

23.02.2018.

Des de CCOO de les Illes Balears, a través d'una nota de premsa, qualifiquem de desproporcionades les sentències contra la llibertat d'expressió

La FE-CCOO signa l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà més de 2000 docents interins fins al 2021

07.02.2018.
Toni Baos i Martí March

Després de les negociacions de la setmana passada, avui dematí s'ha signat finalment l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà al col·lectiu de docents de 55 anys i als docents que han treballat a l'escola pública durant al menys 10 anys.

Resum de la Mesa Sectorial d'Educació concertada

30.01.2018.

Avui dia 30 de gener, a la Mesa Sectorial d'Educació concertada s'ha parlat dels punts següents:

CCOO guanya sentència pionera contra la secretaria d'estat d'educació, formació professional per discriminar el personal docent i investigador temporal a l'avaluació de l'activitat investigadora.

09.01.2018.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu núm 8 ha dictat Sentència de 26 de desembre de 2017, per la qual declara l'estimació de la demanda interposada per la FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO contra la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Avaluació, Formació Professional i Universitats, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora a la Comissió Nacional Avaluadora de l'activitat investigadora.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni