Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Andreu Horrach, Fina Santiago i Toni Baos

La FE-CCOO reclama que l'esborrany de guarderies s'acompanyi d'ajudes i subvencions que millorin la conciliació i augmentin les oportunitats de les famílies i els treballadors.

29.12.2017.

Cal derogar la LOMCE que impedeix que el tram de 0 a 3 anys sigui educatiu com és desitjable i necessari.

La FE-CCOO reclama que l'experiència docent no sigui vulnerada per cap altre mesura d'estabilitat.

14.12.2017.

Avui dematí la FE-CCOO ha tornat a reclamar que les proves de les oposicions no siguin eliminatòries i que es protegeixi als interins de 50 anys amb experiència docent.

Toni Baos (FE-CCOO) i Biel Caldentey (STEI)

Toni Baos va comparèixer al Parlament per explicar el vot particular de la FE-CCOO al Pacte Educatiu

11.12.2017.

El passat dia 30 de novembre, Toni Baos, Secretari General de la FE-CCOO Illes, va comparèixer a la Comissió de Cultura del Parlament per explicar els arguments i raons que van motivar a CCOO a fer un vot particular desestimant el Pacte Educatiu.

Contra el canvi de temari en les oposicions docents

  • Descarrega't els nous temes proposats pel Ministeri
23.11.2017.
CCOO demana canvis en el RD 276

El Ministeri d'Educació ha facilitat avui als sindicats un CD que conté uns esborranys de noves temes per a una futura discussió en el marc de la taula sectorial d'Educació.

Propostes per posar fi a la violència masclista des de l'àmbit educatiu

  • CCOO denuncia que els llibres de text continuen mostrant evidències clares de sexisme i no s'han desenvolupat prou materials curriculars que fomentin la igualtat efectiva entre dones i homes
25.11.2017.
ResistènciaSindical

Coincidint amb la celebració del 25 de novembre , Dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, la Federació d'Ensenyament de CCOO publica un fulletó informatiu en què recull les mesures que s'han d'adoptar des de l'àmbit educatiu per frenar aquest gravíssim problema social.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

Personal investigador

CCOO aconsegueix que Educació rectifiqui i permeti l'avaluació de l'activitat investigadora del personal temporal

12.01.2018.

La Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats executa amb inusual promptitud la sentència guanyada per la Federació de ensenyament de CCOO.

CCOO guanya sentència pionera contra la secretaria d'estat d'educació, formació professional per discriminar el personal docent i investigador temporal a l'avaluació de l'activitat investigadora.

09.01.2018.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu núm 8 ha dictat Sentència de 26 de desembre de 2017, per la qual declara l'estimació de la demanda interposada per la FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO contra la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Avaluació, Formació Professional i Universitats, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora a la Comissió Nacional Avaluadora de l'activitat investigadora.

Resum de les reunions amb la Conselleria de dia 13/12/2017

13.12.2017.

Avui dia 13/12/2017 hem tingut comissió de ràtios i Mesa Sectorial. A continuació hi trobareu els punts més rellevants:

La FE-CCOO exigeix al MECD que suprimeixi el caràcter eliminatori de les proves de les Oposicions docents

13.12.2017.
Gràfics de l'enquesta

Segons l'enquesta que hem realitzat, les mesures d"estabilitat dels docents interins de les Illes que el Govern autonòmic vol negociar, han de garantir que l’experiència laboral no sigui vulnerada per cap altre mesura.

14D: les empleades i empleats públics surten al carrer per recuperar salari i drets

13.12.2017.

L"Àrea Pública de CCOO i la Federació d'Empleades i Empleats de Serveis Públics (FeSP) d'UGT han convocat una manifestació el dijous , 14 de desembre, a les 12.00 hores a Madrid, a la qual assistiran milers de delegades i delegats de tot el territori espanyol per instar el Govern a que reaccioni i negociï condicions laborals justes i recuperació per a les treballadores i treballadors del sector públic. Aquesta manifestació forma part de la campanya de mobilitzacions que CCOO i UGT han iniciat per recuperar els drets i el salari que el Govern va retallar a aquest col·lectiu des de l'inici de la crisi.

La FE-CCOO vol protegir als 1500 docents interins amb més de 10 anys d'experiència docent

  • A més, CCOO porta al Ministeri una proposta alternativa de concurs-oposició
07.11.2017.
Mesures d'estabilitat

Després de valorar la proposta facilitada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en la passada reunió del 26 d'octubre de 2017 La Federació d'Ensenyament de CCOO la considera insuficient i realitza les següents aportacions al respecte.

La FE-CCOO valora positivament la creació de la tipologia de centres integrats de FP i el programa PRAQ

24.10.2017.

La creació de la tipologia de centres integrat d'FP i del PRAQ (Programa de Reforç de l'Aprenentarge a quart d'ESO) poden contribuir a la reducció del fracàs escolar.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni