Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 8 de maig de 2018

La Junta de personal docent de les Illes Balears dóna suport a la La Plataforma Estatal per l'Escola Pública

La Junta de personal docent de les Illes Balears dóna suport a la La Plataforma Estatal per l'Escola Pública que avui tornarà a tenyir de verd els carrers del nostre país en les concentracions i manifestacions convocades. Ho feim per mostrar la nostra repulsa a una política que retalla milions d'euros a escoles, instituts i universitats, que dóna ales a una reforma educativa basada en la segregació de l'alumnat, i que liquida d'un cop de ploma drets laborals a treballadors i treballadores de l'ensenyament.

Plataforma Escola Pública

Plataforma Escola Pública


Professorat, alumnat i famílies avui recorden les seves reivindicacions: una inversió no inferior al 5% del PIB, una nova llei estatal consensuada amb la comunitat educativa, la reversió de les retallades que massificaren les aules, van liquidar els programes d'atenció a la diversitat, van reduir el nombre de docents i van atacar els seus drets laborals, més beques i ajudes a l'alumnat, i una gestió participativa i democràtica dels centres educatius.
Ara és el moment. Ara, Educació Pública.
A més, avui la permanent de la junta ha aprovat dur al proper Plenari la següent resolució:

RESOLUCIÓ EN SUPORT A LES DEMANDES DE LA PLATAFORMA ESTATAL PER L"ESCOLA PÚBLICA

La Junta de Personal Docent no Universitari dona suport a les demandes de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, pel que fa a qüestions com la necessitat d’una millora significativa de la inversió en educació, la derogació de la LOMCE i el revertiment de totes les retallades que s’han produït al llarg dels darrers anys, amb l’excusa de la crisi.

Aquesta demanda es fa més necessària que mai després d’haver vist que el projecte de Pressuposts Generals de l’Estat segueix en la seva deriva de reduir la inversió educativa, que es queda en un 3,7 % del PIB, quan des de la comunitat educativa es reclama que ha de ser com a mínim d’un 5%. La proposta presentada pel ministre Montoro suposaria una inversió similar a la de 1992, del tot insuficient per a fer front a la realitat i a les noves necessitats del nostre  sistema educatiu actual.

En l’àmbit autonòmic, tant la pròpia Junta de Personal Docent no Universitari com el Consell Escolar de les Illes Balears ja havien reclamat en el seu moment la necessitat de poder disposar d’un bon pressupost en educació per a poder afrontar les greus mancances del nostre sistema educatiu.   

La Junta de personal docent de les Illes Balears dóna suport a la La Plataforma Estatal per l'Escola Pública

dimarts 8 de maig de 2018