Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dilluns 4 de juny de 2018

CCOO i UGT entregam 10 mesures per millorar l'educació pública

Avui 4 de juny de 2018, la FECCOO i UGT hem presentat 10 mesures de millora per estabilitzar l'Ensenyament Públic a les Illes Balears durant el període 2018-2022.

Toni Baos (CCOO) i Maria Asunción Alarcón (UGT)

Toni Baos (CCOO) i Maria Asunción Alarcón (UGT)


CCOO i UGT presenten aquestes 10 propostes de millora amb l'objectiu d’estabilitzar la situació de l’Ensenyament Públic de les Illes Balears en general i la dels seus treballadors i treballadores en particular. L’estabilitat del sistema educatiu ha de ser la cimentació sobre la que construir i desenvolupar una oferta educativa que respongui a les necessitats d’una societat com la nostra que creix al mateix ritme que ho fa la seva rica diversitat. És obvi que aquesta realitat ens marca i que, sens dubte, l’hem d’aprofitar, però ho hem de fer amb tots els recursos necessaris i en les millors condicions possibles.

En aquesta línia, són molts els temes que des de les organitzacions sindicals ens plantejam com a fites ineludibles, tantes com necessitats hi ha detectades en l’actual sistema. Les hem resumides en 10 que esperam que puguin ser negociades al llarg del proper curs:

1.- Negociar l’oferta d’oposicions per als anys 2021 i 22, tal i com permet el darrer acord estatal, i ampliar, conseqüentement, dos anys més les mesures d’estabilitat per als interins docents. Unes mesures que varen ser aprovades en Mesa Sectorial i que actualment protegeixen la contractació de més del 50% del col·lectiu interí al llarg dels propers 3 cursos on es celebren oposicions. Són els majors de 55 anys i als docents interins que tinguin més de 10 anys d’esperiència.

2.- Equiparar amb la resta de funcionaris de carrera de la CAIB els dies de permís retribuït.

3.- Millorar la quantia salarial dels sexennis per equiparar-los amb la carrera professional de la resta dels funcionaris de la CAIB i negociar el complement de tutoria.

4.- Recuperar les Llicències d'estudis, bàsic per millorar la qualitat de la professió docent.

5.- Disminució de la ràtio de primària a 20 alumnes i la de secundària i FP a 25 i donar així continuïtat a les actuals ràtios d’infantil.

6.- Reducció de la càrrega lectiva. Cal invertir més en la coordinació, l’atenció a les famílies i els alumnes, i la preparació de la pràctica docent. És fonamental per reduir les taxes de fracàs i abandonament.

7.- Revisió de les plantilles orgàniques per adaptar-les a la situació actual, així com per millorar la mobilitat dels funcionaris de carrera.

8.- Manteniment del salari íntegre mentre s’estigui en situació d’IT.

9.- Gratificació extraordinària per jubilació del personal docent pertanyent a Classes Passives per equiparar-lo amb el de Règim General.

10.- Defensa penal dels treballadors docents quan la necessitin com a conseqüència de ser demandats en l’exercici de la seva activitat laboral.

CCOO i UGT entregam 10 mesures per millorar l'educació pública

dilluns 4 de juny de 2018