Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

divendres 7 de setembre de 2018

CCOO insta el Govern a revertir de manera urgent les retallades del PP en Educació

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana al Govern canvis en l'accés a la funció pública docent i mesures que posin fi a la temporalitat del professorat i permetin recuperar els drets perduts. "Cada euro invertit en la LOMCE, és un euro invertit en la desigualtat", ha subratllat el secretari general en la presentació.

Presentació informe d'Inici de curs

Presentació informe d'Inici de curs

Com ja és habitual cada mes de setembre, la Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) ha presentat l'Informe d'inici de curs 2018-2019, un document que incideix en la necessitat urgent de revertir les retallades del Partit Popular que han precaritzat la professió docent i han augmentat la temporalitat i la inestabilitat laboral.

"Aquest curs es compleix una dècada des de l'inici de la crisi econòmica. Gestionada per la dreta més conservadora, ha suposat un increment de la desigualtat sense precedents ni comparació amb altres països de la UE i una retallada en els drets socials, particularment del dret a l'educació ", explica l'informe només començar, per desgranar a continuació les principals estadístiques, entre elles la caiguda del percentatge del PIB destinat a la Despesa Públic Educatiu.

"Cada euro invertit en la LOMCE, és un euro invertit en la desigualtat", ha afirmat Francisco García, secretari general de la Federació, que ha explicat que "la política de subvencions i desgravacions fiscals impulsada per algunes comunitats autònomes ha servit de tapadora per la privatització d'alguns segments del nostre sistema educatiu ".

García ha demanat al Govern que prengui mesures per solucionar els problemes més urgents que recull l'estudi. "Si es perd inversió, la qualitat educativa cau, perjudicant a l'alumnat", ha recalcat. I, entre altres aspectes, ha alertat de l'elevat nombre de places que han quedat sense cobrir en els processos selectius realitzat aquest any en les diferents comunitats autònomes, el que ha provocat que el curs escolar arrencada amb 1.984 nous funcionaris i funcionàries de Secundària i Formació professional menys dels que preveia l'Administració.

CCOO insta el Govern a revertir de manera urgent les retallades del PP en Educació

divendres 7 de setembre de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament concertat