Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimecres 12 de setembre de 2018

Valoració inici curs 2018-19

L'increment del pressupost educatiu del 2019 serà determinant per a la necessària i urgent millora

Necessitem un bon finançament per estabilitzar les plantilles dels centres, disminuir les ràtios i dur a terme les millores que necessita l'escola pública de les illes.

Avui tornen a començar les classes d'educació infantil, primària, educació especial, secundària, i batxillerat de les Illes amb normalitat.  Aquest nou curs 18-19 comença amb il·lusions, novetats, reptes i fites per les quals lluitar i treballar. Molts són els reptes diaris en el món educatiu, tants com necessitats de millora té la nostra societat.

El que sí sabem i valoram és que aquesta legislatura que aquest curs acaba ha estat la de la recuperació de les retallades de la legislatura anterior. Per això pensam que hauria d"acabar com va començar: amb un acord sociolaboral que a diferencia de la recuperació que assolia el primer, aquest segon hauria ser de millores.

Millores salarials que contribueixin a la recuperació i al prestigi de la professió docent. Cal recordar que tot i les darreres pujades salarials encara ara tenim la nòmina per sota del 2010. A més, també pensem que s"han de revisar certs complements per actualitzar-los i equiparar-los amb els de la resta de funcionaris.

És imprescindible estabilitzar les plantilles dels centres a través de la convocatòria d"oposicions i l'ampliació de les plantilles orgàniques. Per això demanem que es comenci la negociació de la convocatòria d"oposicions del 2019.

Està previst que surtin més de 1000 places per enguany. Al mateix temps treballem per a que es modifiqui el sistema d’accés per a que les proves no siguin eliminatòries i que es negociï un decret d’interins per a que es puguin incloure les mesures d’estabilitat que es van acordar el curs passat.

Per tal de reduir l’abandonament i fracàs escolar pensem que és necessari disminuir les ràtios a primària amb 20 alumnes per aula i 25 a secundària i FP, continuant així amb el camí obert per l'Acord Marc a les ràtios a infantil.
Pel que fa a les condicions laborals dels docents, hem de continuar amb les mesures que es van iniciar amb l’acord Marc i així, entre altres, recuperar el manteniment del salari íntegre en situació d’IT (baixa per malaltia) o la disminució d’hores lectives.

Cal continuar el pla d’infraestructures amb la construcció de nous centres per tal de donar cabuda a la població escolar que cada any augmenta a les nostres illes.

L'increment del pressupost educatiu del 2019 serà determinant per a la necessària i urgent millora

dimecres 12 de setembre de 2018