Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 9 de octubre de 2018

La FE-CCOO està satisfeta de l'oferta de 1080 places docents per a les oposicions del 2019

Avui la Conselleria ha anunciat les diferents especialitats, cossos i illes on es distribueixen la propera oferta de places docents per a les oposicions del 2019. Una oferta que s'ajusta als compromisos pactats amb la FE-CCOO i que es completarà al 2020 on s'hauran ofertat les 3000 places pactades en total.

Oferta oposicions 2019

Oferta oposicions 2019

Cal recordar que per poder assolir les ofertes del 2019 i la del 2020 cal augmentar l'actual plantilla orgànica no ocupada com ja varem sol·licitar.

Aquí us deixam l"informe que varem elaborar de les pasades oposicions 2018.

Tot i que les passades oposicions, la xifra dels interins que varen aprovar va arribar al 95,9%, la FE-CCOO continua lluitant per a que les pròximes oposicions no siguin eliminatòries per a que tots els aspirants puguin ser avaluats en els aspectes purament docents (com diu el propi decret d"oposicions) al mateix temps que també solicitam que augmenti la proporció de la meritació de la experiència docent.
Per altra banda, reclamam un nou Acord Marc on poder pactar noves mesures d"estabilitat per als interins docents i ampliar l’oferta d’oposicions fins al 2023; incorporar millores salarials i equiparació amb la carrera professional i un nou pla d’infraestructures que possibiliti continuar davallant les ràtios. Totes aquestes mesures dirigides a dignificar la professió docent, les condicions laborals i la millora general del sistema educatiu de les illes. I és que, després d’una legislatura de recuperació, cal començar a treballar per la millora.

A més d’això, a la mesa d’avui s’han tractat diversos temes.

1er. punt: Protocol d’assistència jurídica i defensa dels docents.
    
Així com la FE-CCOO i FETE-UGT varem sol·licitar, la Conselleria i l’abogacia de la Comunitat autònoma, ens presenta el protocol que posarà a disposició dels docents a la seva pàgina web i que pretén garantir el dret del docent a la seva assistència jurídica i defensa en casos d'agressions, denuncies,...sempre que sigui en l’exercici de les seves funcions i que no existeixen "conflictes d'interès".

Una recomanació que ens traslladen des del Govern, és que en cap cas un docent vagi tot sol a denunciar cap fet.

2n. punt: Esborrany proposta d’acord de consell de Govern per gratificacions al personal que presta serveis a l’IBISEC.

 Davant la necessitat que els docents, que realitzen tasques de supervisió i creació dels projectes i infraestructures escolars, puguin ampliar el seu horari per poder cobrir aquesta necessitat, cal ara que aquesta ampliació del seu horari de feina, també sigui gratificada.

3er. punt: Oferta oposicions 2019
 La conselleria expressa que la plantilla orgànica els limita l’oferta. Precisament per això la FE-CCOO ja demanava una ampliació no només per fer possible l’oferta del 2020, sinó també per ampliar la mobilitat dels funcionaris.
    
L’oferta anunciada és :Primària 470 places i Secundària, fp 600 i 10 d’inspecció. En total, 1070. El repartiment geogràfic és: 70% de places per Mallorca, 8% per Menorca i 22% per Eivissa i Formentera. Es poden fer propostes d’ampliació fins dilluns dia 15 d’octubre.

En arxiu adjunt trobareu les especialitats i les illes a les que es convocaran aquestes places.

La FE-CCOO està satisfeta de l'oferta de 1080 places docents per a les oposicions del 2019

dimarts 9 de octubre de 2018

Documents relacionats

Oferta oposicions 2019