Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dijous 18 de octubre de 2018

La FECCOO continuarà lluitant perquè l'experiència docent sigui garantia de feina

Davant la propera negociació de les bases per a la pròxima convocatòria de funcionaris i funcionàries interines docents per al curs 2019-20, la federació vol que l'experiència continuï essent la peça clau en l'obtenció d'una plaça com ja varem fer a l'anterior convocatòria signant un acord que protegeix la contractació als interins amb 10 o més anys d'experiència.

Ara volem avançar en les mesures que es proposin i rebaixar aquest ítem als 8 anys o més d'experiència docent. Al mateix temps, volem aprovar la proposta de "llista única" que persegueix també poder obtenir una puntuació que sigui determinant i que permeti el respecte de l"ordre estricte de selecció a l'hora de la tria de places per part dels aspirants.

Es per això també que, en un període com aquests tres anys on s’ofertaran 3000 places docents, gràcies als diferents acords als que hem arribat, cal que les proves no siguin eliminatòries precisament per poder demostrar la idoneïtat docent a la segona prova (defensa d’una programació i unitats didàctiques). És necessari també que el percentatge de l'experiència docent a la fase de concurs pugi fins al 45%, el límit legal que ja existia a les oposicions del 2007-2011.

Per altra banda, volem que la tutorització dels docents interins sigui la mateixa que la fase de pràctiques que han de superar els funcionaris docents en pràctiques per poder obtenir una plaça en propietat. Així podria ser homologada i convalidada i els interins que obtinguessin plaça a les oposicions i ja l’haguessin fet no l’haurien de repetir. Això no només suposaria l'estalvi de temps, doblers i esforços que suposa, sinó també la millora de la qualitat del sistema educatiu.

La FECCOO continuarà lluitant perquè l'experiència docent sigui garantia de feina

dijous 18 de octubre de 2018