Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimecres 28 de febrer de 2018

Els populars asfixien el Pacte Educatiu

CCOO considera una broma de mal gust la proposta d'inversió en educació del PP

El sindicat denuncia que el Grup parlamentari popular pretén partir de zero, com si no haguessin existit els anys de dures retallades en l'educació pública. La proposta de finançament de 5.0000 milions fins a 2025 resta credibilitat al Pacte Educatiu i posa en dubte la continuïtat del treball de la Subcomissió.

Reunió de la Plataforma per a l'Escola Pública amb el PSOE

Reunió de la Plataforma per a l'Escola Pública amb el PSOE

La Federació d'Ensenyament de CCOO critica que el Govern del PP ha estat incapaç de liderar el Pacte per l'Educació i dinamita qualsevol possibilitat d'acord amb una proposta de finançament que no contempla la recuperació de la retallada de 10.000 milions d'euros que ha patit l'educació pública durant els últims vuit anys.   

El sindicat considera imprescindible recuperar la inversió arrabassada i posar al dia els comptes per garantir un finançament suficient i sostinguda en el temps, dos objectius imprescindibles per a la construcció d'un pacte que converteixi a l'educació pública en el fonament del sistema educatiu.

Segons CCOO, en aquest moment hi ha tres grans reptes relacionats amb el finançament: recuperar els drets laborals i socials dels i les professionals de l'educació, així com el poder adquisitiu perdut durant dues legislatures de retallades; posar al dia i posteriorment millorar les polítiques socioeducatives amb l'objectiu de donar cobertura als més de tres milions de nens i nenes en situació de pobresa educativa; i elaborar un pla de xoc integral contra la pobresa en totes i cadascuna de les seves vessants.

CCOO exigeix que s'arribi a una inversió d'un 5% del PIB en una legislatura, amb el compromís, a mig termini, d'arribar al 7%, traslladant aquest increment a la despesa per estudiant en tots els territoris. Així mateix, demana que el Ministeri d'Educació compleixi amb la seva obligació més important, que és la compensació de les desigualtats territorials, vinculant aquesta pujada a programes i projectes socialment debatuts, amb objectius i prioritats que responguin a les necessitats educatives compartides per tota la societat.

CCOO considera una broma de mal gust la proposta d'inversió en educació del PP

dimecres 28 de febrer de 2018