Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dijous 3 de maig de 2018

CCOO denuncia que la pobresa educativa, que afecta gairebé tres milions de nens i nenes a Espanya, és una altra forma d'assetjament i violència contra la infància

La Federació d'Ensenyament de CCOO exigeix al Govern del PP les inversions i les polítiques socioeducatives necessàries per a la atenció a la infància violentada per la seva condició social, econòmica, cultural i sexual.

Foto: Unesco

Foto: Unesco

La pobresa educativa, que afecta gairebé tres milions de nens i nenes a Espanya, és una altra forma d'assetjament i violència contra la infància, per les seves repercussions en l'educació, la salut i el benestar, i també perquè impedeix que nens i nenes , adolescents i joves desenvolupin tot el seu potencial. Un cop més, aquest Govern mostra la seva insensibilitat davant una de les formes de violència més agressiva a hores d'ara, la inacció enfront de la desigualtat socioeconòmica i el creixement de la iniquitat que afecten els i les menors. Lluny d'implementar les mesures necessàries per prevenir la seva desigualtat i discriminació, l'Executiu ha retallat més de 1.200 milions d'euros en atenció a la infància en el projecte dels pressupostos generals de l'Estat 2018, i ha tornat a rebaixar la inversió en les partides dedicades a educació i polítiques socials.

No menys greu és la violència escolar per raons de gènere que afecta a milions de menors. No coneix barreres socioculturals ni geogràfiques, i Espanya no és una excepció. L'informe de la Unesco "Out in the open (A la intempèrie)" mostra que, en alguns països, el 85% d'estudiants lesbianes, gais, bisexuals i transgènere (LGBT) experimenten diferents formes de violència, a més d'assetjament escolar, mentre que els que no es consideren LGBT, però que no s'ajusten a les normes sexuals i de gènere predominants, també són víctimes d'aquest fenomen. CCOO recorda que el sistema educatiu, en les seves dimensions escolar, familiar i sociocultural, és el lloc de convivència on nens, nenes, adolescents i joves han de completar el seu aprenentatge, lliures d'amenaces i de qualsevol forma de violència.

A Espanya, un cop més, no tenim dades fiables sobre aquest tema i de polítiques de prevenció per promoure la convivència a través de la gestió pacífica de conflictes.

CCOO exigeix al Govern del PP la inversió i les polítiques socioeducatives necessàries per a l'atenció a la infància violentada per la seva condició social, econòmica, cultural, sexual o de qualsevol altra índole, així com formació permanent i gratuïta per als professionals de l'educació i la incorporació al sistema educatiu de nous perfils professionals de suport a la docència ia les famílies. De la mateixa importància són aquelles mesures que serveixin per conscienciar la societat i que possibilitin la participació directa del conjunt de la comunitat educativa en la prevenció de qualsevol tipus d'assetjament i violència.

CCOO denuncia que la pobresa educativa, que afecta gairebé tres milions de nens i nenes a Espanya, és una altra forma d'assetjament i violència contra la infància

dijous 3 de maig de 2018