Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 15 de maig de 2018

Escola amb Diversitat

  • Materials per treballar el Dia Internacional contra la LGTBIQfobia

La FECCOO ofereix una sèrie de materials i activitats per treballar a l'aula, en els centres educatius i en les empreses per aconseguir espais lliures d'homofòbia, bifòbia i transfòbia.

17 de Maig dia Internacional contra la LGTBIQFòbia

17 de Maig dia Internacional contra la LGTBIQFòbia

El proper 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIQfobia (IDAHOT, per les sigles en anglès), una data que, des de 1990, es recorda en molts països, ja que va ser quan l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat del catàleg de malalties mentals. No obstant això, i malgrat tots els avenços, encara queda molta feina per davant per aconseguir espais segurs i lliures per a les persones del col·lectiu LGTBIQ.

Per això, des de la Federació d'Ensenyament de CCOO hem preparat algun material amb activitats recomanades per commemorar aquesta data tan important, visibilitzant així la diversitat social en els espais de l'aula, del centre educatiu i, per què no, en qualsevol entorn laboral.

Per treballar amb el teu alumnat

Entenent que l'educació és garantia de transformació social, perquè educar en llibertat, en el respecte, en la diversitat com a enriquiment, és fonamental per a promoure actituds lliures de violències, rebuig i discriminacions, resulta fonamental fer veure als teus estudiants que no totes les persones són heterosexuals, ni tenen per què identificar-se amb un i altre gènere, ni ho expressen o exterioritzen de la mateixa manera; que hi ha altres maneres de viure la sexualitat i l'afecte tan respectables, sanes i reals com les opcions hegemòniques. Aquesta simple acció educativa pot facilitar la vivència de l'alumnat LGTBIQ al teu centre.

Per a tota la comunitat educativa i empreses en general

La Internacional de l'Educació constata que, encara en l'actualitat, el professorat LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) segueix vivint la seva vida privada des de l'ocult i amb por de ser descobert i estigmatitzat . Són una petita minoria els que opten, amb valentia, per fer visible la seva orientació sexual. Cal recordar que hi ha diversos graus d'homofòbia, des d'un simple comentari fins a actes de violència verbal o física.

Per eradicar aquestes actituds, continuarem treballant des de la sensibilització, la informació i la formació en l'espai de les relacions laborals i socials. I un material didàctic com aquest és una bona Corma de començar.

A través de les activitats que proposem, podràs participar en la defensa i els drets de totes les persones LGTBIQ que desenvolupem la nostra tasca en entorns educatius. Si pertanys al professorat, personal laboral, PAS d'universitat o treballes a la privada, i ets LGTBIQ, aquí tens un espai de participació activa i continu. La Federació d'Ensenyament de CCOO disposa d'un grup federal que treballa a favor de la diversitat i desenvolupa accions concretes per afavorir les necessitats de les diferents realitats de les persones treballadores.

Escola amb Diversitat

dimarts 15 de maig de 2018

Documents relacionats

Tríptic 17 de Maig