Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimecres 3 de octubre de 2018

Reial Decret 14/2012

CCOO denuncia al Consell Escolar de l'Estat la manca de voluntat per revertir les retallades educatives amb caràcter immediat

El ple del Consell Escolar de l'Estat, amb el suport de CCOO, ha aprovat el dictamen que defensa una reducció de la jornada lectiva amb caràcter bàsic. Comissions Obreres, a més, ha reclamat que les comunitats autònomes han de tenir competències per millorar aquesta jornada lectiva.

Consell Escolar

Consell Escolar

Després del ple del Consell Escolar de l'Estat, en què s'ha aprovat el dictamen sobre la reducció i homogeneïtzació de la jornada lectiva, la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FE-CCOO) ha denunciat la manca de voluntat del Govern per a la reversió immediata de les retallades.

CCOO ja va denunciar davant l'Audiència Nacional el Reial Decret 14/2012 -origen d'aquests retallades-, així com, ara, ha presentat esmenes a l'Avantprojecte de Llei del nou Govern de Pedro Sánchez. En elles manifesta que, si bé és una bona notícia la reversió de les retallades, la mesura és clarament insuficient perquè:

- El Govern no garanteix, ni tan sols, que la data de reversió de les retallades sigui el pròxim curs.
- La nova norma no reverteix amb caràcter bàsic les retallades.

Pel que fa a la regulació de la jornada lectiva del professorat, la Federació d'Ensenyament de CCOO considera que:

- S'ha de estipular un màxim de 18 períodes lectius setmanals per al professorat d'ensenyament secundari, al Professorat Tècnic de Formació Professional i el de règim especial.
- S'ha de regular un màxim de 23 períodes lectius per setmana per als mestres i les mestres d'Educació Infantil i Primària.
- La jornada lectiva ha de poder millorar mitjançant la negociació col·lectiva en les diferents comunitats autònomes.

CCOO recorda que el RD 14/2012 empitjorar la qualitat educativa amb caràcter general, pel que reclama que la recuperació tingui el mateix caràcter bàsic i immediat. No fer-ho així posa en evidència la manca de voluntat per revertir les retallades per part del Govern i d'algunes de les administracions educatives autonòmiques. Així mateix, Comissions Obreres presentarà un vot particular argumentant la nostra posició i desacord amb tots aquests aspectes.

CCOO denuncia al Consell Escolar de l'Estat la manca de voluntat per revertir les retallades educatives amb caràcter immediat

dimecres 3 de octubre de 2018