Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Pedro Ocaña, secretari de Privada i Serveis Socioeducatius de FECCOO

El ministre d'Educació no fa cas de les peticions de CCOO de convocar la Mesa de Negociació de l'Ensenyament Concertat

  • El sindicat no rep resposta a la carta lliurada fa ja dos mesos
17.01.2018.

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana la creació i convocatòria urgent de la Taula Estatal d'Ensenyament concertada i exigeix que en la mateixa s'aprovi un reglament que reguli i normalitzi el seu funcionament. Així mateix, considera urgent que en aquest àmbit es doni resposta als problemes del sector i, entre altres aspectes, s'abordi l'incompliment de l'equiparació gradual de les retribucions del professorat de la concertada amb el de la pública que recull l'art. 117.4 de la LOE.

El funcionament anòmal del sistema de beques i ajudes obliga les famílies a avançar diners

  • CCOO denuncia el que considera un model paupèrrim
07.02.2018.

El sindicat recorda que les beques fan possible el dret a l'educació i denuncia que el Govern abandona a la seva sort a amplis sectors de la població espanyola.

El ministre  mostra un gran desconeixement de l'accés a la funció pública docent.

CCOO denuncia que el MIR educatiu suposaria més precarietat i rotació en els centres

29.01.2018.

L'anunci d'un MIR educatiu per part del ministre d'Educació, Cultura i Esport sense cap tipus de proposta en ferm suposa un acte de propaganda política, a més de desconeixement del procediment d'accés a la docència no universitària.

La FE-CCOO reclama que l'esborrany de guarderies s'acompanyi d'ajudes i subvencions que millorin la conciliació i augmentin les oportunitats de les famílies i els treballadors.

29.12.2017.
Andreu Horrach, Fina Santiago i Toni Baos

Cal derogar la LOMCE que impedeix que el tram de 0 a 3 anys sigui educatiu com és desitjable i necessari.

Contra el canvi de temari en les oposicions docents

  • Descarrega't els nous temes proposats pel Ministeri
23.11.2017.
CCOO demana canvis en el RD 276

El Ministeri d'Educació ha facilitat avui als sindicats un CD que conté uns esborranys de noves temes per a una futura discussió en el marc de la taula sectorial d'Educació.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

Toni Baos i Martí March

La FE-CCOO signa l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà més de 2000 docents interins fins al 2021.

07.02.2018.

Després de les negociacions de la setmana passada, avui dematí s'ha signat finalment l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà al col·lectiu de docents de 55 anys i als docents que han treballat a l'escola pública durant al menys 10 anys.

La FE-CCOO vota a favor de la proposta d'estabilitat que protegeix a més de 2000 interins docents

01.02.2018.

El Govern ha acceptat la proposta de mesures d'estabilitat que presentarem conjuntament i de forma majoritària i que persegueix protegir la feina dels interns docents en funció de l'experiència i la tasca que han realitzat a l'ensenyament públic i també es compromet a ampliar les convocatòries d'oposicions.

CCOO demana que la Religió surti del currículum i torni Educació per a la Ciutadania

30.01.2018.
En el Dia Escolar de la No Violència, reclama una cultura de la pau

El sindicat torna a reivindicar l'educació de nenes, nens i joves en una cultura de no violència que els prepari per a una convivència de pau com l'estat més humà.

Resum de la Mesa Sectorial d'Educació concertada

30.01.2018.

Avui dia 30 de gener, a la Mesa Sectorial d'Educació concertada s'ha parlat dels punts següents:

CCOO rebutja l'ampliació i el canvi de temari de les oposicions docents

17.01.2018.
Canvi de temaris

El sindicat defensa el manteniment dels actuals temaris durant la vigència de l'oferta extraordinària d'ocupació que servirà per reduir l'elevada temporalitat del professorat no universitari.

CCOO guanya sentència pionera contra la secretaria d'estat d'educació, formació professional per discriminar el personal docent i investigador temporal a l'avaluació de l'activitat investigadora.

09.01.2018.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu núm 8 ha dictat Sentència de 26 de desembre de 2017, per la qual declara l'estimació de la demanda interposada per la FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO contra la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Avaluació, Formació Professional i Universitats, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora a la Comissió Nacional Avaluadora de l'activitat investigadora.

La FE-CCOO exigeix al MECD que suprimeixi el caràcter eliminatori de les proves de les Oposicions docents

13.12.2017.
Gràfics de l'enquesta

Segons l'enquesta que hem realitzat, les mesures d"estabilitat dels docents interins de les Illes que el Govern autonòmic vol negociar, han de garantir que l’experiència laboral no sigui vulnerada per cap altre mesura.

14D: les empleades i empleats públics surten al carrer per recuperar salari i drets

13.12.2017.

L"Àrea Pública de CCOO i la Federació d'Empleades i Empleats de Serveis Públics (FeSP) d'UGT han convocat una manifestació el dijous , 14 de desembre, a les 12.00 hores a Madrid, a la qual assistiran milers de delegades i delegats de tot el territori espanyol per instar el Govern a que reaccioni i negociï condicions laborals justes i recuperació per a les treballadores i treballadors del sector públic. Aquesta manifestació forma part de la campanya de mobilitzacions que CCOO i UGT han iniciat per recuperar els drets i el salari que el Govern va retallar a aquest col·lectiu des de l'inici de la crisi.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni