Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

La FE-CCOO considera que el PP vol carregar-se els acords de recuperació salarials dels docents de la pública i concertada per pur xantatge i desesperació per aprovar els pressupostos generals de l'estat

19.04.2018.

Els docents, si Montoro acomplís amb les seves amenaces, haurien de tornar els sexennis cobrats gràcies a l'Acord marc signat per CCOO al 2015, el que suposaria uns 1200€ per curs i docent.

CCOO demana que els docents puguin gaudir de dies de permís retribuïts

13.04.2018.

Avui la FE-CCOO (Federació d"Ensenyament de CCOO) ha presentat una petició formal a la Conselleria per tal de demanar que els funcionaris docents puguin gaudir de 4 dies de permís retribuïts amb sou cada any.

Pep Ginard, Isabel Bernardo i Toni Baos. Àrea pública de CCOO Illes.

L'Àrea Pública de CCOO rebutja el tarannà egocèntric i dèspota de la Delegada del Govern a les Illes Balears

28.03.2018.

Es del tot vergonyós que la representant del Govern Central a la nostra comunitat autònoma, utilitzi l'autoritarisme mes ranci del partit popular i posi en joc una part de les retribucions dels empleats i empleades públiques la Carrera Professional, que s"ha negociat i acordat per les organitzacions sindicals i el nostre Govern autonòmic.

Treballem per a que no quedin places desertes a les oposicions docents 2018

23.03.2018.

Des del sindicat volem recordar que el procediment d'ingrés a la funció pública docent és la de concurs oposició i per això reclamam que a la fase de concurs arribin més persones que places hi ha.

El ministre d'Educació no fa cas de les peticions de CCOO de convocar la Mesa de Negociació de l'Ensenyament Concertat

  • El sindicat no rep resposta a la carta lliurada fa ja dos mesos
17.01.2018.
Pedro Ocaña, secretari de Privada i Serveis Socioeducatius de FECCOO

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana la creació i convocatòria urgent de la Taula Estatal d'Ensenyament concertada i exigeix que en la mateixa s'aprovi un reglament que reguli i normalitzi el seu funcionament. Així mateix, considera urgent que en aquest àmbit es doni resposta als problemes del sector i, entre altres aspectes, s'abordi l'incompliment de l'equiparació gradual de les retribucions del professorat de la concertada amb el de la pública que recull l'art. 117.4 de la LOE.

La FE-CCOO reclama que l'esborrany de guarderies s'acompanyi d'ajudes i subvencions que millorin la conciliació i augmentin les oportunitats de les famílies i els treballadors.

29.12.2017.
Andreu Horrach, Fina Santiago i Toni Baos

Cal derogar la LOMCE que impedeix que el tram de 0 a 3 anys sigui educatiu com és desitjable i necessari.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

La FE-CCOO pensa que és infructuós parlar de millorar 0-3 sense millorar les condicions laborals dels docents d'aquest sector

17.04.2018.

Ens sorprèn que en el grup constituït ahir al Consolat, no hi hagi la presència dels sindicats que negociam els convenis laborals d'aquest sector i que estem també presents als diferents comitès.

Jesús Gualix, de FesP-UGT, y José Antonio Rodríguez y Pedro Ocaña, de FECCOO.

Treballadores i treballadors del sector d'Atenció a Persones amb Discapacitat sortiran al carrer per denunciar la seva precarietat laboral

09.04.2018.

FeSP-UGT i CCOO convoquen mobilitzacions a tot el territori nacional per forçar la patronal a iniciar un procés negociador real que abordi les necessitats d'ocupació, la recuperació de drets laborals, la conciliació laboral i familiar i les millores salarials. A les Illes la concentració serà demà dia 10 d'abril a les 12h00 a l'edifici d'Amadip Esment a la carretera del Pla de na Tesa.

La despesa pública educativa cau a un mínim històric del 3,8% del PIB

29.03.2018.

El descens torna a deixar en evidència que per al Govern del Partit Popular l'educació pública no és una prioritat política, social ni econòmica.

Els Acords que negocia CCOO amb el Govern beneficiaran al professorat de l'ensenyament concertat

20.03.2018.

El professorat de l'ensenyament concertat afiliat o representat per CCOO té la ferma convicció que cap de les condicions educatives i laborals positives que gaudim ha tingut el seu origen en les negociacions dels sindicats corporatius. De fet, FSIE no està present en els àmbits en què es negocien i s'acorden aquestes millores.

La FE-CCOO signa l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà més de 2000 docents interins fins al 2021

07.02.2018.
Toni Baos i Martí March

Després de les negociacions de la setmana passada, avui dematí s'ha signat finalment l'acord de mesures d'estabilitat que protegirà al col·lectiu de docents de 55 anys i als docents que han treballat a l'escola pública durant al menys 10 anys.

Resum de la Mesa Sectorial d'Educació concertada

30.01.2018.

Avui dia 30 de gener, a la Mesa Sectorial d'Educació concertada s'ha parlat dels punts següents:

CCOO guanya sentència pionera contra la secretaria d'estat d'educació, formació professional per discriminar el personal docent i investigador temporal a l'avaluació de l'activitat investigadora.

09.01.2018.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu núm 8 ha dictat Sentència de 26 de desembre de 2017, per la qual declara l'estimació de la demanda interposada per la FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO contra la Resolució de la Secretaria d'Estat d'Avaluació, Formació Professional i Universitats, per la qual es fixa el procediment i termini de presentació de sol·licituds d'avaluació de l'activitat investigadora a la Comissió Nacional Avaluadora de l'activitat investigadora.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni