Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Toni Baos (FE-CCOO) i Biel Caldentey (STEI)

Toni Baos va comparèixer al Parlament per explicar el vot particular de la FE-CCOO al Pacte Educatiu

11.12.2017.

El passat dia 30 de novembre, Toni Baos, Secretari General de la FE-CCOO Illes, va comparèixer a la Comissió de Cultura del Parlament per explicar els arguments i raons que van motivar a CCOO a fer un vot particular desestimant el Pacte Educatiu.

CCOO demana canvis en el RD 276

Contra el canvi de temari en les oposicions docents

  • Descarrega't els nous temes proposats pel Ministeri
23.11.2017.

El Ministeri d'Educació ha facilitat avui als sindicats un CD que conté uns esborranys de noves temes per a una futura discussió en el marc de la taula sectorial d'Educació.

ResistènciaSindical

Propostes per posar fi a la violència masclista des de l'àmbit educatiu

  • CCOO denuncia que els llibres de text continuen mostrant evidències clares de sexisme i no s'han desenvolupat prou materials curriculars que fomentin la igualtat efectiva entre dones i homes
25.11.2017.

Coincidint amb la celebració del 25 de novembre , Dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, la Federació d'Ensenyament de CCOO publica un fulletó informatiu en què recull les mesures que s'han d'adoptar des de l'àmbit educatiu per frenar aquest gravíssim problema social.

Les organitzacions sindicals de la mesa sectorial exigeixen al MECD un acord del model extraordinari d'accés

20.11.2017.

Les organitzacions sindicals CCOO, STEs, CSI-F i UGT han registrat aquest matí un escrit dirigit al ministre d'Educació Iñigo Méndez de Vigo per exigir una negociació real d'un model extraordinari d'accés que dóni aplicació a l'Acord per a la millora de l'ocupació en la funció pública.

Dia 24 de novembre concentració per delegats i delegades per reclamar la negociació sobre salaris i ocupació pública

  • CCOO i UGT reclamen al Govern reprendre la negociació sobre salaris i ocupació pública
22.11.2017.

La Federació d'empleades i empleats dels Serveis Públics (FeSP) d'UGT i l'Àrea Pública de CCOO han acordat iniciar una campanya conjunta de mobilitzacions sota el lema "Ara: salaris, ocupació pública i drets", presentada en roda de premsa el 14 de novembre a Madrid. El calendari d'accions començarà el divendres, dia 24 de novembre, amb concentracions de delegades i delegats sindicals en totes les capitals de província i continuarà el 14 de desembre amb una concentració a Madrid, sense descartar altres accions de caràcter sectorial.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

La FECCOO valora positivament la decisió de la Conselleria d'Educació de recuperar la paga extra del 2012 de la concertada

14.06.2017.
Conselleria d'Educació

El conseller ha anunciat avui mati durant la de la Mesa d" Ensenyament Concertat la seva intenció d’abonar a la propera nòmina del mes de juliol el 37,5% de la Paga Extra de Nadal de 2012 que els docents de l’ Ensenyament Concertat encara no havien rebut. Això suposa uns 600 euros bruts que els companys de l’ Ensenyament Públic ja varen rebre a principis d’ any.

Francisco García, secretari general de FECCOO, atenent a la premsa a les portes del Ministeri.

Les organitzacions sindicals suspenen la tancada per convocar pròximes mobilitzacions

  • CCOO, STEs i FeSP-UGT s'han reunit al llarg de la tarda amb representants del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport després de romandre tancats al terme de la reunió de la taula sectorial celebrada aquest matí.
30.11.2017.

En la trobada, que ha durat aproximadament una hora i mitja, s'ha avançat en algun aspecte que les organitzacions sindicals veuen positiu. S'ha obert la possibilitat d'explorar vies de protecció per a aquells col·lectius interins especialment vulnerables.

Representants de CCOO, UGT y STEs tancats al Ministeri d'Educació.

Els representants del professorat es tanquen al Ministeri d'Educació

  • Descarrega't el resum de la reunió i la posició de CCOO # EncierroEducación
30.11.2017.

CCOO, UGT i STEs planten cara al menyspreu que han rebut per part del Ministeri i, després de la reunió de la taula sectorial en la qual Educació ha intentat tancar en fals les negociacions sobre l'Oferta d'Ocupació Pública extraordinària, es neguen a abandonar les dependències.

CCOO manifesta el seu desacord davant la proposta de modificació d'accés a la docència no universitària

23.11.2017.

Critica el text presentat pel Ministeri d'Educació i denuncia que no ha recollit les propostes presentades en anteriors reunions. A més, exigeix que continuïn les negociacions davant el rebuig sindical i social amb què han estat rebuts els canvis.

La FE-CCOO vol protegir als 1500 docents interins amb més de 10 anys d'experiència docent

  • A més, CCOO porta al Ministeri una proposta alternativa de concurs-oposició
07.11.2017.
Mesures d'estabilitat

Després de valorar la proposta facilitada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en la passada reunió del 26 d'octubre de 2017 La Federació d'Ensenyament de CCOO la considera insuficient i realitza les següents aportacions al respecte.

La FE-CCOO impugnarà la convocatòria de docents interins si no garanteix la igualtat d'oportunitats

31.10.2017.

La FE-CCOO valorarà, segons els resultats de la mesa del proper dijous 2 de Novembre, la impugnació de la convocatòria d'interins.

La FE-CCOO troba imprescindible la negociació d'un nou acord de jubilacions parcials per als docents de l'escola concertada.

25.10.2017.

La FE-CCOO ha registrat avui dematí a la Conselleria d'Educació una petició demanant l'inici de les negociacions de per un nou acord de jubilacions parcials per als docents de les escoles concertades.

La FE-CCOO valora positivament la creació de la tipologia de centres integrats de FP i el programa PRAQ

24.10.2017.

La creació de la tipologia de centres integrat d'FP i del PRAQ (Programa de Reforç de l'Aprenentarge a quart d'ESO) poden contribuir a la reducció del fracàs escolar.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni