Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament
Dia Mundial de la Salut Mental

10 d'octubre: Dia Mundial de la salut mental 2018

10.10.2018.

És urgent la conscienciació social i la dotació de recursos econòmics en el sector públic perquè els trastorns mentals no facin estralls en la infància i joventut. Un primer pas per abordar la prevenció és dotar de recursos econòmics als centres educatius amb nivells previs a l'època de les retallades, per tant és urgent revertir les retallades i gastar diners en una cosa tan necessari com la salut mental dels nostres infants i joves.

La FECCOO reclama un nou acord marc de millores educatives i sociolaborals per als propers 4 anys

01.10.2018.

L' Acord Marc signat el passat 30 de setembre de 2015 es va pressupostar en 70.314.693 d'euros en 4 anys. Tot i que encara falten punts per negociar i que han de suposar un increment més de les plantilles docents, l'acord s'ha complert en un 95% aproximat, i inclús alguns dels seus punts, com l'oferta d'oposicions, gràcies als acords estatals d'estabilitat signats per CCOO, s'han ampliat de les compromeses 800 places a les 3000 que finalment hem aconseguit.

Informe comparatiu dels sexennis docents i la carrera professional dels altres funcionaris

A diferència d'altres sectors públics i concertats de les Illes, la nòmina dels docents públics de les Illes no ha experimentat cap millora aquesta legislatura, ...i continua per sota de la del 2009

  • Al llarg de la seva vida laboral, un docent de l'ensenyament públic deixa de cobrar entre uns 3000€ i uns 8.000€/anuals manco que la resta dels funcionaris i personal laboral de la CAIB per no tenir els sexennis equiparats a la seva carrera professional.
13.09.2018.

L'augment pressupostari que es preveu en educació per al 2019, no pot oblidar que el prestigi de la professió docent ha d'anar de la mà d'una equiparació i millora salarial. Cal minvar l'actual greuge comparatiu que es produeix entre la carrera professional i els sexennis docents.

Cal treballar per estabilitzar la plantilla i dignificar la professió docent millorant els salaris

03.09.2018.
Classe

Continuar estabilitzant la plantilla docent amb la convocatòria d"oposicions, millorar el finançament de l’educació, dignificar la professió docent millorant els salaris, ampliar la transparència i l’equilibri entre la xarxa d’escoles públiques i d’escoles concertades, són alguns dels reptes i fites del curs que comença avui i pels quals treballarem.

Informe FECCOO Oposicions docents 2018

  • 869 dels 906 candidats que han obtingut plaça, són interins
26.07.2018.

La FECCOO reclama que s'ampliï en 2000 places més l'actual plantilla orgànica docent

06.07.2018.

En compliment de l'acord estatal de reducció de la taxa d'inestabilitat al 8% i possibilitar i garantir el dret a la mobilitat dels funcionaris docents.

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana al nou Govern revitalitzar la presència de la Música a l'Educació Obligatòria

22.06.2018.
21 de juny, dia europeu de la música

Coincidint amb el Dia Europeu de la Música, que se celebra el 21 de juny per promoure la convivència i l'intercanvi cultural a través de la música, la Federació d'Ensenyament insta el nou Govern a revertir els passos cap enrere que s'han produït en l'educació musical de l'alumnat.

La FE-CCOO signa la constitució de la mesa negociadora del conveni autonòmic de menors

05.06.2018.
Signants de la constitució de la mesa negociadora

Aquest conveni autonòmic pretén millorar considerablement el conveni nacional i les condicions laborals dels treballadors d'aquest sector.

CCOO demana que els docents puguin gaudir de dies de permís retribuïts

13.04.2018.

Avui la FE-CCOO (Federació d"Ensenyament de CCOO) ha presentat una petició formal a la Conselleria per tal de demanar que els funcionaris docents puguin gaudir de 4 dies de permís retribuïts amb sou cada any.

Oferta oposicions 2019

La FE-CCOO està satisfeta de l'oferta de 1080 places docents per a les oposicions del 2019

09.10.2018.

Avui la Conselleria ha anunciat les diferents especialitats, cossos i illes on es distribueixen la propera oferta de places docents per a les oposicions del 2019. Una oferta que s'ajusta als compromisos pactats amb la FE-CCOO i que es completarà al 2020 on s'hauran ofertat les 3000 places pactades en total.

Acomiadaments els mesos d'estiu en l'ensenyament privat

CCOO denuncia la precarització de l'ocupació en l'ensenyament privat amb l'excusa de la crisi i les retallades

04.10.2018.

El sindicat insta les administracions públiques a que prioritzin la lluita contra l'ocupació precària fent valer els mecanismes que tenen a mà, especialment el de la Inspecció de Treball, per revertir aquesta situació i reduir així la temporalitat.

La FE-CCOO exigeix que aquest pressupost educatiu de 2019 ha d'incloure una partida específica per poder negociar una millora salarial urgent a les nòmines dels docents de les Illes

19.09.2018.

Des de la FE-CCOO ens congratulam de l'anunci de la presidenta i del compromís que el Govern i la Conselleria d"Educació adquireix amb aquest anunci que, després d’una legislatura i d’acords marc i de recuperació, cal ara afrontar la millora que tant hem reclamat des de la nostra federació.

L'increment del pressupost educatiu del 2019 serà determinant per a la necessària i urgent millora

12.09.2018.

Necessitem un bon finançament per estabilitzar les plantilles dels centres, disminuir les ràtios i dur a terme les millores que necessita l'escola pública de les illes.

Uns 800 interins amb una mitjana superior als 7 anys d'experiència, han consolidat la seva plaça

18.07.2018.

De les 1008 places, no arriben a 100 (un 10%) les places que han quedat desertes; uns 100 aspirants que han obtingut plaça no havien fet feina mai, i la resta, uns 800 interins (85% dels aspirants que han aprovat), han consolidat la seva plaça amb aquest procés.

El Tribunal Suprem dicta una sentència sobre la paga extra que justifica les raons per les que CCOO no va signar el VI Conveni de la concertada

26.06.2018.
CCOO defensa els teus drets. Vine i participa.

Fa cinc anys FSIE, FSP-UGT i USO van signar el VI Conveni de l'Ensenyament Concertat. CCOO es va desvincular de l'acord i ha advertit que l'abonament de la Paga Extra d'Antiguitat (PEA) i del complement d'incapacitat (IT) quedava en mans de la voluntat política de les conselleries de torn, i que, per tant, es podien produir situacions discriminatòries, donant-se el cas que només una part dels docents pogués fer efectiu el seu dret. CCOO va intentar anul·lar l'articulat que originava aquests recels, però el Tribunal Suprem no va trobar motius d'objecció.

La concertada negocia l'equiparació amb la pública, sexennis i paga 25 anys

15.06.2018.
Contraproposta sobre la negociació de l'equiparació, els sexennis i la paga de 25 anys del VI Conven

Els sindicats de la concertada s'han unit per presentar una proposta conjunta per negociar l'equiparació amb la pública, sexennis i paga de 25 anys.

La FE-CCOO exigeix al Govern que reguli les guarderies privades en benefici dels treballadors i treballadores i dels seus alumnes

30.05.2018.
Escoletes

Al 2010 les patronals varen guanyar un recurs que impedeix al govern aplicar la regulació educativa pública 0-3, a les guarderies privades. Ara no tenen cap regulació i això provoca situacions com les viscudes. Cal que el Govern exigeixi uns mínims que garanteixen les condicions dels serveis privats que ofereixen a les famílies amb necessitats de conciliació.

La FE-CCOO valora positivament la rectificació del Govern perquè els interins docents recuperin el pagament de l'estiu.

24.05.2018.

A l'espera de la seva aprovació final al Parlament, la FE-CCOO es mostra satisfeta de la rectificació proposada i acceptada pel Govern que ara sí, garanteix el cobrament a tots els interins docents que han fet feina un mínim de 5 mesos i mig aquest curs.

Treballadores i treballadors del sector d'Atenció a Persones amb Discapacitat sortiran al carrer per denunciar la seva precarietat laboral

09.04.2018.
Jesús Gualix, de FesP-UGT, y José Antonio Rodríguez y Pedro Ocaña, de FECCOO.

FeSP-UGT i CCOO convoquen mobilitzacions a tot el territori nacional per forçar la patronal a iniciar un procés negociador real que abordi les necessitats d'ocupació, la recuperació de drets laborals, la conciliació laboral i familiar i les millores salarials. A les Illes la concentració serà demà dia 10 d'abril a les 12h00 a l'edifici d'Amadip Esment a la carretera del Pla de na Tesa.