Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 6 de juny de 2017

CCOO y UGT fan una proposta conjunta de mesures d'estabilitat pel personal docent

Avui dia 6 de juny la Federació d'Ensenayment de CCOO ha presentat davant la Conselleria d'Educació una proposta conjunta amb el sindicat UGT per adoptar mesures d'estabilitat pels docents de centres públics els cursos 2017-18, 2018-19 i 2019-20.

Maria Alarcón Responsable del Sector  FeSP-UGT  i Toni Baos Secretari General FECCOO

Maria Alarcón Responsable del Sector FeSP-UGT i Toni Baos Secretari General FECCOO

Des de la FECCOO pensem que aquestes mesures són necessàries a fi de permetre l'aplicació de l'acord Estatal per a la Millora de l'Ocupació Pública al mateix temps que s’augmenta l’estabilitat laboral del personal docent interí.

La proposta s’estructura en tres eixos:

El primer es refereix a la consolidació a la plantilla orgànica de les places de més de tres anys i a la negociació de l’oferta pública d’ocupació que s’hauria de fer en el si de la Mesa Sectorial d’Educació.

El segon es refereix al processos selectius per a l’accés a la funció pública docent. Demanem que el Gover Central modifiqui la normativa actual per a que es pugui negociar, tot garantint els principis de lliure concurrència, d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, un procés que permeti un període de transitorietat on la fase d’oposició no sigui eliminatòria i la fase de concurs permeti tenir una proporció sobre la puntuació final del màxim admès per la norma. També demanem que augmenti la l'optativitat per triar el tema a desenvolupar i la unitat didàctica a exposar.

El tercer es refereix a les mesures d’estabilitat pels docents interins fent especial èmfasi en els col·lectius dels majors de 50 anys i els docents que tenen un mínim d’experiència en l’Administració Educativa de les Illes Balears.

A fi de poder exposar tot això, hem demanat una reunió amb el Conseller d’Educació Martí March que esperem es produeixi pròximament.

AQUÍ us deixam la proposta que hem registrat

CCOO y UGT fan una proposta conjunta de mesures d'estabilitat pel personal docent

dimarts 6 de juny de 2017

Documents relacionats

Proposta estabilitat docent 2017-20120

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic