Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

diumenge 1 de octubre de 2017

La solució policial no és solució. Diàleg i negociació ja!

​En les últimes setmanes, CCOO i UGT han realitzat crides per rebaixar la tensió i buscar una solució negociada davant la confrontació de legitimitats que es podia donar si la convocatòria del referèndum seguia cap endavant i no es paraven les actuacions jurídico-policials.

Ni una ni altra cosa s'han produït i avui dia 1, s'ha fet realitat allò que entre tots hauríem d'haver evitat. "El temps donarà la perspectiva del fracàs col·lectiu que estem vivint" ha declarat el secretari general de CCOO Unai Sordo. Per la seva banda, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez ha recordat que "aquest és un conflicte polític i necessita solucions polítiques".

La intervenció del Govern i de l'aparell judicial de l'Estat no ha guardat la proporcionalitat que era exigible i ha mostrat la seva cara més repressiva contribuint amb la seva duresa a incrementar la tensió. La solució policial no és la solució.

A Catalunya s'ha produït una inqüestionable mobilització social que expressa, sense cap mena de dubte, l'existència d'un conflicte polític que no pot conduir-se des de la unilateralitat impulsada des del Govern, ni des de visions exclusivament administratives i jurídiques. Molts menys quan al final desemboquen en actuacions purament policials que retroalimenten el conflicte.

Instem a canalitzar la situació a escenaris de diàleg entre partits i governs, negociació, deliberació i democràcia són la via.

Havent-se complert els pitjors auguris tornem a reiterar la crida als qui tenen les màximes responsabilitats en ambdós costats del conflicte a que desisteixin d'adoptar noves mesures que puguin aguditzar la confrontació. Fem una nova crida a substituir l'estratègia de la tensió i l'enfrontament per la del diàleg i la negociació.

La solució policial no és solució. Diàleg i negociació ja!

diumenge 1 de octubre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies