Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 17 de octubre de 2017

La FE-CCOO aprova l'oferta de 3000 places en 3 anys que avui la Conselleria ha negociat a la mesa

La FE-CCOO, signant de l'acord estatal que possibilita aquesta oferta, a més, reclama que aquesta xifra pugui ser ampliada a mesura que transcorrin els cursos ja que, en ser una CCAA en continu creixement, hi ha marge per a la seva ampliació tant en places com en anys d'oposicions.

Hem reclamat també que la Conselleria amplii els actuals marges de seguretat laboral en la contractació dels majors de 55 anys i 10 anys d'experiència tot rebaixant l'edat als 50 anys, pel risc d'exclussió (altres Conselleries treballen fins i tot amb mesures per a la franja dels 45 anys).

Ens hem oposat a les propostes d'altres sindicats que, increïblement, volien reduir l'oferta. Consideram que això suposa un retall de drets inadmissible que, a més, compromet la necessària estabilitat del sistema educatiu, la dels seus equips i la dels propis docents. El nostre objectiu seria aconseguir plantilles el més estables possibles.

És important recordar que la Conselleria ja ha anunciat una proposta definitiva per enguany de 1007 places i que molts aspirants ja han començat la seva preparació i estudi. També s'ha anunciat la convocatòria d’oposicions els propers 3 anys que permetran tenir dues oportunitats a cada cos ampliant així les oportunitats de tothom.  Des de la FE-CCOO no podem deixar que es jugui una altra vegada amb el futur dels docents entrant en la incertesa de possibles convocatòries reduïdes.

Paral·lelament a tot això insistim en la necessitat d’un nou model d’accés a la funció docent on les proves no siguin eliminatòries, permetent així una valoració global de les capacitats dels aspirants, i de l’augment del pes de l’experiència docent en la fase de concurs. Això  significaria tenir unes proves equilibrades on tinguin oportunitats tan els docents amb experiència com els que no la tenen.

SOBRE ELS EMPRESONAMENTS INJUSTIFICATS D’AHIR A CATALUNYA I LES DENUNCIES D’ALGUNS PARTITS POLÍTICS CAP ALS DOCENTS DE LES ILLES:

En primer lloc reclamem la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez empresonats per liderar les manifestacions pacífiques dels dies 20 i 21 de setembre. Per això donem suport a la concentració silenciosa convocada per Coordinadora d’Entitats per la Democràcia de la que en som membres, que es farà avui a les 19h a la Delegació de Govern de Palma.

Els drets i llibertats d’opinió, d’expressió, de reunió i de mobilització són inalienables.

Davant els darrers esdeveniments i atacs que estan patint els docents de les Illes la FE-CCOO manifesta la seva preocupació i rebuig. Les denúncies davant fiscalia a alguns centres educatius per permetre la manifestació democràtica dels seus alumnes referent als successos ocorreguts a Catalunya a partir del 1-O, són preocupants i indicadors de la mala qualitat democràtica que estam patint en aquests darrers anys i en retallades de drets civils.

La FE-CCOO dóna tot el seu suport als docents de les nostres illes i a la seva indubtable professionalitat, i així ho hem fet constar a l’acta de la mesa sectorial d’avui

El rerefons és la intenció de desacreditar la funció docent com ja varem patir en els pitjors temps de la darrera legislatura aquí a les Illes, inclús amb la repressió legislativa com la llei de símbols, que s’agreuja amb fets consumats com és la creació de la llei mordassa.

La FE-CCOO aprova l'oferta de 3000 places en 3 anys que avui la Conselleria ha negociat a la mesa

dimarts 17 de octubre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic