Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

divendres 20 de octubre de 2017

CCOO exigeix al Govern increments salarials per a empleades i empleats públics

El sindicat rebutja la possible congelació salarial i intensificarà les mobilitzacions davant la passivitat del Govern respecte a seguir treballant per tirar endavant els pressupostos generals de l'Estat per a 2018.

CCOO ha analitzat el pla pressupostari que el Govern ha remès a Brussel·les, on es contempla la congelació dels salaris públics*. El sindicat rebutja rotundament aquesta possibilitat, que en cap moment ha plantejat el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública al llarg de les negociacions recents, suspeses des que es va intensificar el conflicte a Catalunya.

Plantejar una possible congelació salarial suposa que el Govern reconeix el seu aïllament polític i la seva incapacitat per aconseguir suports suficients per a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per a 2018", afirma Pepe Fernández, coordinador de l'Àrea Pública de CCOO, qui també anuncia que el sindicat intensificarà la campanya posada en marxa al setembre per "recuperar l'arrabassat a les empleades i empleats públics".

A més CCOO ha analitzat les pròrrogues pressupostàries d'altres anys (1983, 1990, 1996 i 2012) i, excepte el 1983, en totes es van tractar les retribucions del sector públic. Per això, CCOO insta el Govern a reprendre la negociació sobre les condicions laborals de les empleades i empleats públics, recordant que des de 2010 han perdut més d'un 13% de poder adquisitiu i que tot el sector ha perdut prop de 300.000 llocs de treball, a més del dret a la negociació col·lectiva en temes tan sensibles com a jornada laboral, prestacions per incapacitat temporal (IT), salut laboral, etc.

Per CCOO "és el moment de recuperar les condicions laborals de les empleades i empleats públics, de reposar drets. Només així es contribuirà a revitalitzar el consum i ajudar a consolidar el creixement econòmic ". Per això, el sindicat seguirà celebrant assemblees i concentracions en el marc de la campanya" Anem a recuperar l'arrabassat! "Per exigir al Govern negociació i, en aquest cas i després d'aquest anunci "indirecte" de possible congelació salarial, no descarten intensificar les accions perquè s'incloguin en els pressupostos generals de l'Estat 2018, hi hagi o no pròrroga, pujades salarials i augment de les inversions, les dues qüestions necessàries per consolidar el creixement econòmic.

  * PLA PRESSUPOSTARI 2018 I REMISSIÓ TRIMESTRAL D'INFORMACIÓ. Pàg. 13. "Pel costat de la despesa, la ràtio es redueix de 2017-2018 fins a arribar al 40,6% del PIB, conseqüència de la contenció de la despesa pública a causa, en gran mesura, al supòsit de congelació dels salaris públics per tractar-se d'un escenari a política constant.

CCOO exigeix al Govern increments salarials per a empleades i empleats públics

divendres 20 de octubre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic