Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dijous 23 de novembre de 2017

CCOO manifesta el seu desacord davant la proposta de modificació d'accés a la docència no universitària

Critica el text presentat pel Ministeri d'Educació i denuncia que no ha recollit les propostes presentades en anteriors reunions. A més, exigeix que continuïn les negociacions davant el rebuig sindical i social amb què han estat rebuts els canvis.

La reunió mantinguda avui entre representants del professorat i el Ministeri d'Educació a compte de l'oferta d'ocupació pública extraordinària per millorar la qualitat de l'ocupació pública ha tornat a tancar-se en fals. La Federació d'Ensenyament de CCOO veu positiu que el Ministeri reconegui que hi ha hagut problemes amb el còmput de places que han de sortir a oposició per reduir la temporalitat docent al 8% i mostri la seva voluntat d'esmenar-los. No obstant això, segueix exigint criteris clars que permetin donar solució al problema de la precarietat laboral en l'àmbit educatiu, agreujada per la taxa de reposició que, durant anys, ha impedit la convocatòria d'ofertes suficients.

Segons els càlculs del sindicat, només s'està oferint al 32,83% de les places compromeses. En l'actualitat, un de cada quatre docents és temporal. Per aconseguir reduir la taxa d'interinitat, en els propers cinc anys hauria de sortir a oposició un total de 150.131 places.

A més, CCOO ha exigit que no es modifiqui el temari per a les pròximes cinc convocatòries, tal com contempla Educació a partir de 2019.

CCOO manifesta el seu desacord davant la proposta de modificació d'accés a la docència no universitària

dijous 23 de novembre de 2017

Documents relacionats

Modificación RD 276
Resumen de la mesa sectorial de Educación del 23 de noviembre de 2017.

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic