Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimecres 13 de desembre de 2017

14D: les empleades i empleats públics surten al carrer per recuperar salari i drets

L"Àrea Pública de CCOO i la Federació d'Empleades i Empleats de Serveis Públics (FeSP) d'UGT han convocat una manifestació el dijous , 14 de desembre, a les 12.00 hores a Madrid, a la qual assistiran milers de delegades i delegats de tot el territori espanyol per instar el Govern a que reaccioni i negociï condicions laborals justes i recuperació per a les treballadores i treballadors del sector públic. Aquesta manifestació forma part de la campanya de mobilitzacions que CCOO i UGT han iniciat per recuperar els drets i el salari que el Govern va retallar a aquest col·lectiu des de l'inici de la crisi.

Pepe Fernández, coordinador de l'Àrea Pública de CCOO, afirma que ja no hi ha excuses per negar la recuperació dels salaris i de l'ocupació pública perdut, la qual cosa exigeix "garantir pujades salarials per sobre de l'IPC, recuperar el 5% furtat el 2010, pagues extres i tots els conceptes econòmics perduts durant la crisi; a més d'eliminar la taxa de reposició en tots els sectors públics i reduir l'alta temporalitat ".

Julio Lacuerda, secretari general de FeSP-UGT, assenyala que "toca recuperar el poder adquisitiu perdut, que suma més d'un 13% des del 2010. Les i els empleats públics mereixen una pujada significativa i una clàusula de revisió, que tingui efectes en els Pressupostos 2018, hi hagi pròrroga o siguin nous. Exigim diàleg fluid en les administracions que democratitzi les relacions laborals i que es concreti en un acord plurianual en matèria de retribució, drets i jornada ".

Les centrals sindicals han denunciat en reiterades ocasions que la sortida de la crisi està sent injusta i desigual per al conjunt de la ciutadania. Les condicions laborals estan sent tremendament precàries, havent-se retrocedit dècades en drets, del tot inacceptables per a tots dos sindicats. Des de la Llei 2/2012 d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera del Govern del PP fins aquest 2017 s'han perdut prop de 350.000 llocs de treball, s'han retallat i, posteriorment, congelat salaris i s'han eliminats drets laborals consolidats després d'anys de negociació col·lectiva , drets conquerits en matèries tan sensibles com jornades, conciliació, igualtat, salut laboral, formació o acció social.

Durant tot aquest llarg període no hi ha hagut espais que hagin permès, a través del diàleg social i la negociació col·lectiva, iniciar una etapa de recuperació de drets en el marc de la Taula General de Negociació de les Administracions Públiques, fins l'Acord per a la Millora l'Ocupació Pública subscrit el 29 de març de 2017. Acord que està sent lent i desigual en el seu desenvolupament, tant en l'Administració General de l'Estat com a les comunitats autònomes i taules sectorials, i molt especialment en l'Administració Local i en l'Ensenyament.

Durant el mes de novembre, UGT i CCOO han desenvolupat diverses accions de pressió com concentracions a les capitals de província i mobilitzacions sectorials, amb l'objectiu que la negociació en l'àmbit de la Mesa General de les Administracions Públiques sigui efectiva i reposi els drets arrabassats als empleats públics.

Per tot això, CCOO i UGT demanen al Govern que abordi a la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, de manera efectiva, la recuperació de l'ocupació, del poder adquisitiu i dels drets perduts i que es recuperi la negociació tal com l'Estatut bàsic de l'Empleat Públic la establia.

14D: les empleades i empleats públics surten al carrer per recuperar salari i drets

dimecres 13 de desembre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic