Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dijous 14 de desembre de 2017

La FE-CCOO reclama que l'experiència docent no sigui vulnerada per cap altre mesura d'estabilitat.

Avui dematí la FE-CCOO ha tornat a reclamar que les proves de les oposicions no siguin eliminatòries i que es protegeixi als interins de 50 anys amb experiència docent.

Avui dematí la Conselleria d'Educació ha convocat als sindicats a una mesa tècnica a fi de rebre les propostes de mesures d’estabilitat que considerem més oportunes.

Des de la FE-CCOO, d’acord amb el venim dient, considerem que les mesures d’estabilitat pels interins s’estructuren en tres eixos:

El primer es refereix a la consolidació a la plantilla orgànica de les places de més de tres anys i a la negociació de l’oferta pública d’ocupació que s’hauria de fer en el si de la Mesa Sectorial d’Educació.

El segon seria que el Govern de l’Estat modifiqui la normativa actual per a que es pugui negociar, tot garantint els principis de lliure concurrència, d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, un procés que permeti un període de transitorietat on la fase d’oposició no sigui eliminatòria.

El tercer es refereix a les mesures d’estabilitat pels docents interins fent especial èmfasi en els col·lectius dels majors de 50 anys i els docents que tenen un mínim d’experiència en l’Administració Educativa de les Illes Balears.

Després dels resultats de l’enquesta que vam realitzar la setmana passada hem transmès a la Conselleria que les propostes d’estabilitat que han tingut més suport han estat l’experiència docent que ve reflectida al punt anterior i el barem actual.

Totes aquestes mesures les plasmarem en un document que hem de lliurar a la Conselleria abans de dimecres 20 de desembre a les 14h00. CCOO ha demanat que la proposta de l’Administració es pugui discutir en una altra mesa tècnica a fi de poder arribar a la mesa de negociació amb un document en el que hàgim pogut treballar.

Per altra banda, hem aprofitat l’ocasió per demanar la planificació de convocatòria de places d’oposicions prevista per l’Administració de cara als propers anys.

La FE-CCOO reclama que l'experiència docent no sigui vulnerada per cap altre mesura d'estabilitat.

dijous 14 de desembre de 2017

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic