Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimecres 17 de gener de 2018

CCOO rebutja l'ampliació i el canvi de temari de les oposicions docents

El sindicat defensa el manteniment dels actuals temaris durant la vigència de l'oferta extraordinària d'ocupació que servirà per reduir l'elevada temporalitat del professorat no universitari.

Canvi de temaris

Canvi de temaris

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha manifestat el seu rotund rebuig a la proposta ministerial de canviar i ampliar el temari per a les convocatòries d'oposicions que s'inclouen dins de l'Acord per a la Millora de l'Ocupació signat al març de 2017 per Govern i sindicats. A la reunió de laMesa Sectorial d'Educació celebrada avui, el sindicat ha exigit als representants del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport el seu manteniment durant el període de temps en què es desenvolupi l'oferta extraordinària d'ocupació, l'objectiu és reduir al 8% el nombre de docents interins. En l'actualitat, un de cada quatre professors és temporal.  

La proposta inicial d'Educació comprèn una ampliació del temari i canvis substancials en el seu contingut a partir del 2020. CCOO argumenta que el Ministeri no té en compte el caràcter extraordinari de les convocatòries, a les quals es presentaran moltes persones que han estat utilitzant els actuals temaris i que, a causa de les limitacions de la taxa de reposició imposada durant els últims anys, no han pogut accedir a una plaça de funcionari. La Federació d'Ensenyament de CCOO defensa que cal mantenir les mateixes condicions durant tota l'oferta extraordinària i no canviar-la a meitat d'aquesta.

Així mateix, recorda que en l'actualitat prossegueixen els treballs de la Comissió del Congrés dels Diputats per assolir un Pacte Educatiu. En aquest context, no té sentit canviar uns temaris que hauran de ser modificats de nou per adaptar-los a un suposat futur pacte.

CCOO rebutja l'ampliació i el canvi de temari de les oposicions docents

dimecres 17 de gener de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies
Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic