Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

divendres 23 de febrer de 2018

Informació vaga 8 de març

Vaga de dues hores per torn.

Vaga 8M - 2 hores per torn

Vaga 8M - 2 hores per torn

QUI CONVOCA LA VAGA LABORAL?

Les confederacions sindicals de Comissions Obreres i de la Unió General de Treballadors convoquen una vaga general parcial de dues hores per torn. En suport a la vaga mundial convocada per totes les associacions de Dones i Igualtat mundial encapçalada per International Women Shike

ÉS VAGA D'HOMES I DE DONES?

A realitzar les aturades de dues hores en els centres de treball, CCOO i UGT estan cridant dones i homes, igual que a la vaga estudiantil i de consum. Sí que afecta exclusivament les dones la vaga de cures que el moviment feminista convoca   aquest mateix dia.
Si la tasca de les dones, queda suplida per un altre, no es visibilitzarà l"efecte de la vaga.

QUÈ ES RECLAMA AMB AQUESTA VAGA?

- L'aprovació d'una Llei d'igualtat salarial.
- Mesures que afavoreixen la coresponsabilitat, com la cinquena setmana del permís de paternitat o la retribució de les excedències per cura familiar.
- L'enfortiment dels serveis públics.
- Estricte compliment Pacte d'Estat contra violència de gènere, així com la dotació dels 200 milions per a 2018 encara que no s'aproven els Pressupostos generals.
- Ratificació Conveni 189 de l"OIT per a millorar les condicions de les treballadores de la llar.
- Reforç tècnic i humà de la Inspecció de Treball.
- Impuls del diàleg social i negociació col·lectiva per a combatre la precarietat laboral que afecta especialment les dones.

EN QUIN HORARI ES REALITZEN LES ATURADES PARCIALS?

Amb caràcter general, seran d'11.30 h a 13.30 h i de 16 h a 18 hores. Modificable en funció de les característiques del centre.

CAL COMUNICAR QUE ES FA LA VAGA?

No. Com en totes les vagues, no és obligatori comunicar amb caràcter previ la decisió de fer-la.

QUINS EFECTES TINDRÀ LA VAGA EN LA NÒMINA?

L'empresa descomptarà l'import íntegre de les hores no treballades, incloent-hi les parts proporcionals corresponents al salari base, els complements salarials i les pagues extres. No queden afectades les vacances, ni en la seva durada ni en la seva retribució. Tampoc es cotitza aquest temps a la Seguretat Social.

PUC FER VAGA DE 24 HORES?
Sí, perquè altres organitzacions sindicals han demanat l'autorització necessària per a realitzar-la.

COM PUC FER-ME VISIBLE AQUEIX DIA?
Organitza"t i participa en les accions que es realitzen en el teu centre, en el teu poble  i en les manifestacions de la tarda convocades pel moviment feminista.

Promoure en el teu centre de treball un comité d'Igualtat, demanar la creació d'un pla d'Igualtat al centre o que s'implementi de forma efectiva  si ja existeix.

Es convida als homes a unir-se a aquest moviment, també fent una jornada de reflexió per a debatre com poden construir les noves masculinitats en una societat igualitària.

No és sols una vaga de dones, és la vaga en contra de la precarietat laboral de les treballadores degut a la bretxa salarial, degut a la violència masclista en el treball, degut a les baixes pensions de les dones  que provoquen la feminització de la pobresa.  

Informació vaga 8 de març

divendres 23 de febrer de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies