Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 17 de abril de 2018

La FE-CCOO pensa que és infructuós parlar de millorar 0-3 sense millorar les condicions laborals dels docents d'aquest sector

Ens sorprèn que en el grup constituït ahir al Consolat, no hi hagi la presència dels sindicats que negociam els convenis laborals d'aquest sector i que estem també presents als diferents comitès.

El sector docent que atén als alumnes 0-3 és, amb diferència, el més precari: horaris impossibles per a la conciliació, ràtios no regulades i salaris al mínim professional. Essent el seu paper no només clau per a la conciliació de les famílies treballadores, sinó també fonamental per al desenvolupament d'aquests infants.

A més, l’externalització del servei que molts ajuntaments fan, deixa molt que desitjar. Alguns, enlloc de fer prevaldre la qualitat, premien el seu abaratiment, precaritzant encara més les condicions laborals i, en conseqüència el propi servei, sense atenir-se a cap clàusula social com seria d’esperar.

Quan parlam de regulació en el cas de les guarderies privades, va ser el propi Parlament a instància d’un grup parlamentari que ho va impedir, afavorint així la precarietat de la situació dels fills de les famílies que no tenen cap altre opció.

Així que,insistim en que el Govern de la nostra CA continuï amb la tasca d’impulsar i millorar aquesta etapa, que malauradament, només pot ser educativa si la LOMCE es deroga, i que possibiliti les aportacions sindicals que el sector també reclama.

Ens queda el dubte raonable de si els Consells Insulars seran ara capaços d’igualar les condicions d’aquesta etapa per a tots els habitants de les Illes, com la Conselleria de Serveis Socials pretenia amb el seu decret, que, a més a més, no era en absolut incompatible amb el treball per a la millora que ara s’impulsa i que la societat demana.

La FE-CCOO pensa que és infructuós parlar de millorar 0-3 sense millorar les condicions laborals dels docents d'aquest sector

dimarts 17 de abril de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies