Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

divendres 27 de abril de 2018

Per un treball segur en l'ensenyament

  • 28 d'abril Dia Internacional de Seguretat i la Salut en el treball

Amb motiu de la celebració del 28 d'abril, la Federació d'Ensenyament de CCOO publica un manifest en el qual demana la retirada de l'amiant dels centres educatius; evitar el radó; condicionar les instal·lacions per limitar l'estrès tèrmic; i organitzar el treball de manera saludable per prevenir els riscos psicosocials.

Cartell treball segur

Cartell treball segur

Treball segur en l'ensenyament és retirar l'amiant dels centres educatius.

Sol·licitem que les autoritats realitzin un pla global de diagnòstic i retirada d'amiant dels centres educatius per garantir la salut de la comunitat educativa.

Treball segur en l'ensenyament és evitar el radó en els centres educatius.

Demanem a les administracions que realitzen els estudis pertinents per determinar els nivells de concentració de radó d'acord amb el Consell de Seguretat Nuclear i posin en marxa plans de prevenció que compleixin amb la normativa vigent. És urgent abordar ja aquesta problemàtica per evitar que aquest agent cancerigen suposi un risc per a la salut dels treballadors i treballadores de l'ensenyament.

Treball segur en l'ensenyament és condicionar els centres educatius per evitar l'estrès tèrmic

Cal un canvi en les infraestructures dels centres docents del nostre país. Sol·licitem un pla global que comporti l'estudi i anàlisi de la realitat bioclimàtica i de confort de tots els centres i posteriorment s'emprengui un programa d'adequació.

Treball segur en l'ensenyament és organitzar el treball de manera saludable per prevenir els riscos psicosocials

L'entorn professional de l'educació està "tancat" per les emocions i les tensions que generen alts nivells d'estrès, ansietat i desgast emocional. Cal reconvertir aquesta situació dotant els equips d'eines que permetin generar dinàmiques saludables per evitar riscos psicosocials.

Per un treball segur en l'ensenyament

divendres 27 de abril de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Informació - Notícies