Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 29 de maig de 2018

CCOO considera inacceptables les condicions de la negociació del X Conveni Col·lectiu dels centres d'ensenyament privat

  • Podria continuar la congelació salarial fins a 2020 per a milers de treballadors i treballadores del sector.

Arriben les rebaixes al X Conveni Col·lectiu de centres d'ensenyament privat de règim general o ensenyament reglat sense cap nivell concertat o subvencionat. Després de gairebé un any de negociacions, les organitzacions sindicals UGT, USO i FSIE han decidit acceptar la proposta patronal i signar un nou conveni, assumint unes condicions totalment inacceptables per a CCOO

Rebaixes en l'ensenyament privat

Rebaixes en l'ensenyament privat

1. La congelació salarial per als anys 2014, 2015, 2016 i 2017 . Les patronals sempre han argumentat que els centres estaven en crisi i que perdien alumnat. La gràfica demostra que entre 2009 i 2016 (període de "crisi") la variació de les matrícules en els centres privats sense cap nivell concertat va ser d'un + 7,41%. En aquest context, la resta dels sindicats accepten noves congelacions salarials en aquest període.

2. La inclusió d'una clàusula d'inaplicació salarial que permet deixar d'aplicar de manera automàtica increments en els pròxims tres anys en cas de pèrdua d'alumnat. CCOO considera que un cop confirmada la recuperació econòmica, aquesta clàusula suposarà la continuïtat de les congelacions salarials per a milers de treballadors i treballadores del sector fins a l'any 2020.

3. La congelació del text del conveni proposat per la patronals i acceptat per UGT , USO i FSIE suposa:

No modificar la jornada laboral.
No regular la definició de jornada lectiva i no lectiva.
No millorar els permisos retribuïts.
No regular les vacances.
No realitzar canvis en matèria de salut laboral, drets sindicals i igualtat de gènere.

CCOO va apostar per la unitat sindical amb el convenciment que la unió ens permetria avançar en les demandes plantejades. Arribats a aquest punt, no acceptem ni nyaps ni xantatges i d'acord amb la nostra coherència, no anem a signar un conveni que no arriba ni a maquillar les mancances del sector. Així mateix, iniciarem les accions legals que considerem oportunes en cas que s'incloguin clàusules lesives per al conjunt de treballadors i treballadores que vulnerin l'Estatut dels Treballadors.

CCOO considera inacceptables les condicions de la negociació del X Conveni Col·lectiu dels centres d'ensenyament privat

dimarts 29 de maig de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament privat