Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dimarts 26 de juny de 2018

El Tribunal Suprem dicta una sentència sobre la paga extra que justifica les raons per les que CCOO no va signar el VI Conveni de la concertada

Fa cinc anys FSIE, FSP-UGT i USO van signar el VI Conveni de l'Ensenyament Concertat. CCOO es va desvincular de l'acord i ha advertit que l'abonament de la Paga Extra d'Antiguitat (PEA) i del complement d'incapacitat (IT) quedava en mans de la voluntat política de les conselleries de torn, i que, per tant, es podien produir situacions discriminatòries, donant-se el cas que només una part dels docents pogués fer efectiu el seu dret. CCOO va intentar anul·lar l'articulat que originava aquests recels, però el Tribunal Suprem no va trobar motius d'objecció.

CCOO defensa els teus drets. Vine i participa.

CCOO defensa els teus drets. Vine i participa.

En una sentència recent, el Suprem confirma els nostres pitjors temors i anul·la una altra prèvia d'Andalusia que assegurava que tot el professorat percep la PEA. El Suprem, entre altres qüestions, diu que:

"... aquests acords no necessàriament obligaran a les administracions públiques, sinó que en el que excedeixin dels mòduls legals, com obligacions únicament arribaran -llevat que el mateix Conveni el exclogui, com és el cas ara examinado- a les respectives empreses, en no existir norma que obligui l'Administració a ampliar el límit pressupostari establert ".

És a dir, la Junta d'Andalusia, si no vol, no té cap obligació d'abonar la PEA amb caràcter general.

En el seu moment, CCOO va rebre tot tipus de recriminacions per part de la resta d'organitzacions, entre elles la de "desestabilitzadors del sector", "enemics del pagament delegat" (tot i que CCOO ho reclamava ja el 1978), etc. El temps ha acabat per donar-nos la raó.

La realitat és que l'actuació dels sindicats signants (FSIE, FSPUGT i USO) posa en perill els drets que es van adquirir fa 40 anys generant indefensió entre el professorat de l'ensenyament concertat.

CCOO vigilarà que cap comunitat autònoma, aprofitant la sentència del Suprem, intenti deixar d'abonar la PEA o la IT per insuficiència pressupostària (en algunes ja hi moviments en aquest sentit) i vetllarà perquè no es produeixin situacions discriminatòries entre el professorat: que uns cobrin i altres no. Per això, avala actuacions unitàries de tots els sindicats davant una negativa a l'abonament de la PEA.

CCOO defensa els teus drets. Vine i participa

El Tribunal Suprem dicta una sentència sobre la paga extra que justifica les raons per les que CCOO no va signar el VI Conveni de la concertada

dimarts 26 de juny de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament concertat