Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

dilluns 1 de octubre de 2018

El passat diumenge 30 de setembre es complien 3 anys de la signatura de l'acord marc amb el que s'han recuperat les retallades educatives de l'anterior legislatura.

La FECCOO reclama un nou acord marc de millores educatives i sociolaborals per als propers 4 anys

L' Acord Marc signat el passat 30 de setembre de 2015 es va pressupostar en 70.314.693 d'euros en 4 anys. Tot i que encara falten punts per negociar i que han de suposar un increment més de les plantilles docents, l'acord s'ha complert en un 95% aproximat, i inclús alguns dels seus punts, com l'oferta d'oposicions, gràcies als acords estatals d'estabilitat signats per CCOO, s'han ampliat de les compromeses 800 places a les 3000 que finalment hem aconseguit.

La signatura de l'acord marc no només va suposar que aquesta legislatura es recuperassin pràcticament la totalitat de les retallades (pagues de nadal, sexennis, el retorn de més de 1000 docents,...), sinó que també es va avançar amb la reducció de les ràtios i en l'equiparació salarial entre els funcionaris de carrera i els funcionaris interins.

Signat sota un clima de pressió, la FECCOO valora ara l'acord com una passa necessària que va contribuir a aportar pau al sector educatiu i el restabliment del diàleg i de la negociació. Un camí que hem de continuar transitant cap a la millora, i més ara que el futur pressupost educatiu per al 2019 arribarà als 1000 milions.

Per a la FECCOO aquest augment pressupostari ha de suposar una millora salarial que equipari els sexennis amb la carrera professional de la resta dels empleats públics, així com una continuïtat en la reducció de les ràtios en paral·lel a la millora i augment de les infraestructures educatives.

La FECCOO reclama un nou acord marc de millores educatives i sociolaborals per als propers 4 anys

dilluns 1 de octubre de 2018

Àrees temàtiques relacionades

Condicions de treball (sectors i àrees) - ensenyament públic