Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears

Comissions Obreres - Federació d'Ensenyament de Illes Balears
ensenyament

La FECCOO reclama que s'ampliï en 2000 places més l'actual plantilla orgànica docent

06.07.2018.

En compliment de l'acord estatal de reducció de la taxa d'inestabilitat al 8% i possibilitar i garantir el dret a la mobilitat dels funcionaris docents.

21 de juny, dia europeu de la música

La Federació d'Ensenyament de CCOO demana al nou Govern revitalitzar la presència de la Música a l'Educació Obligatòria

22.06.2018.

Coincidint amb el Dia Europeu de la Música, que se celebra el 21 de juny per promoure la convivència i l'intercanvi cultural a través de la música, la Federació d'Ensenyament insta el nou Govern a revertir els passos cap enrere que s'han produït en l'educació musical de l'alumnat.

La FE-CCOO signa la constitució de la mesa negociadora del conveni autonòmic de menors

05.06.2018.
Signants de la constitució de la mesa negociadora

Aquest conveni autonòmic pretén millorar considerablement el conveni nacional i les condicions laborals dels treballadors d'aquest sector.

CCOO considera inacceptables les condicions de la negociació del X Conveni Col·lectiu dels centres d'ensenyament privat

  • Podria continuar la congelació salarial fins a 2020 per a milers de treballadors i treballadores del sector.
29.05.2018.
Rebaixes en l'ensenyament privat

Arriben les rebaixes al X Conveni Col·lectiu de centres d'ensenyament privat de règim general o ensenyament reglat sense cap nivell concertat o subvencionat. Després de gairebé un any de negociacions, les organitzacions sindicals UGT, USO i FSIE han decidit acceptar la proposta patronal i signar un nou conveni, assumint unes condicions totalment inacceptables per a CCOO

L'Audiència Nacional admet a tràmit la impugnació del Reial decret llei de les retallades educatives presentada per CCOO

24.05.2018.
Manuel Sirvent i Toni Baos presentant la demanda contra el reial decret

Una sentència favorable podria suposar la suspensió de les retallades que han marcat l'esdevenir de l'educació pública en els últims sis anys i permetria la substitució immediata del professorat que causa baixa, la reducció de la massificació de les aules i la reducció de l'horari lectiu, entre d'altres.

La FE-CCOO considera que el PP vol carregar-se els acords de recuperació salarials dels docents de la pública i concertada per pur xantatge i desesperació per aprovar els pressupostos generals de l'estat

19.04.2018.

Els docents, si Montoro acomplís amb les seves amenaces, haurien de tornar els sexennis cobrats gràcies a l'Acord marc signat per CCOO al 2015, el que suposaria uns 1200€ per curs i docent.

CCOO demana que els docents puguin gaudir de dies de permís retribuïts

13.04.2018.

Avui la FE-CCOO (Federació d"Ensenyament de CCOO) ha presentat una petició formal a la Conselleria per tal de demanar que els funcionaris docents puguin gaudir de 4 dies de permís retribuïts amb sou cada any.

La FE-CCOO i la Junta de Personal Docent no Universitari denuncien els atacs i acusacions d'adoctrinament

09.11.2017.

La Junta de Personal Docent denuncia els atacs del PP i Ciudadanos als docents de les Illes Balears, del Pais València i Catalunya amb calumnies i difamacions impròpies de partits democràtics .

La manca d'un acord de distribució de la població escolar a Palma desequilibra la demanda amb el perill d'augmentar les desigualtats i la guetificació.

06.09.2017.

És sabut que no tots els centres de primària de Palma atenen a una forta demanda. De fet, n'hi ha que, encara ara, el volum d'alumnes a les seves aules no arriba ni a la meitat del màxim permès, mentre d"altres han hagut d’arribar als límits legals abans inclús de l’inici de les classes.

CCOO posa en valor l'acord que permet ara l'increment salarial de tots els empleats i les mesures per estabilitzar i consolidar la plantilla al sistema públic de les Illes

12.07.2018.

A la reunió mantinguda avui hem tractat els següents punts sobre el desplegament de la llei 6/2018 de pressupostos generals de l'estat.

La FECCOO exigeix la derogació total del decret 5/2012 de retallades

10.07.2018.

Cal també que la puntuació per curs d'experiència docent sigui equitativa.

Cal que les proves de la fase d'oposició docent no siguin eliminatòries

04.07.2018.

La FECCOO valora positivament el funcionament tècnic d'aquesta primera part (eliminatòria) de les oposicions docents i la tasca realitzada fins ara pels companys i companyes dels tribunals.

El Tribunal Suprem dicta una sentència sobre la paga extra que justifica les raons per les que CCOO no va signar el VI Conveni de la concertada

26.06.2018.
CCOO defensa els teus drets. Vine i participa.

Fa cinc anys FSIE, FSP-UGT i USO van signar el VI Conveni de l'Ensenyament Concertat. CCOO es va desvincular de l'acord i ha advertit que l'abonament de la Paga Extra d'Antiguitat (PEA) i del complement d'incapacitat (IT) quedava en mans de la voluntat política de les conselleries de torn, i que, per tant, es podien produir situacions discriminatòries, donant-se el cas que només una part dels docents pogués fer efectiu el seu dret. CCOO va intentar anul·lar l'articulat que originava aquests recels, però el Tribunal Suprem no va trobar motius d'objecció.

La FE-CCOO dóna suport al desig de la Conselleria de continuar ampliant l'oferta d'oposicions per al 2020 i 21

20.06.2018.

L'acord estatal que CCOO va signar el passat mes de març, possibilita que així sigui i s'aconsegueixi arribar a una estabilitat de les plantilles del 92% i no com la del 60% que tenim en l'actualitat.

La concertada negocia l'equiparació amb la pública, sexennis i paga 25 anys

15.06.2018.
Contraproposta sobre la negociació de l'equiparació, els sexennis i la paga de 25 anys del VI Conven

Els sindicats de la concertada s'han unit per presentar una proposta conjunta per negociar l'equiparació amb la pública, sexennis i paga de 25 anys.

La FE-CCOO exigeix al Govern que reguli les guarderies privades en benefici dels treballadors i treballadores i dels seus alumnes

30.05.2018.
Escoletes

Al 2010 les patronals varen guanyar un recurs que impedeix al govern aplicar la regulació educativa pública 0-3, a les guarderies privades. Ara no tenen cap regulació i això provoca situacions com les viscudes. Cal que el Govern exigeixi uns mínims que garanteixen les condicions dels serveis privats que ofereixen a les famílies amb necessitats de conciliació.

La FE-CCOO valora positivament la rectificació del Govern perquè els interins docents recuperin el pagament de l'estiu.

24.05.2018.

A l'espera de la seva aprovació final al Parlament, la FE-CCOO es mostra satisfeta de la rectificació proposada i acceptada pel Govern que ara sí, garanteix el cobrament a tots els interins docents que han fet feina un mínim de 5 mesos i mig aquest curs.

Treballadores i treballadors del sector d'Atenció a Persones amb Discapacitat sortiran al carrer per denunciar la seva precarietat laboral

09.04.2018.
Jesús Gualix, de FesP-UGT, y José Antonio Rodríguez y Pedro Ocaña, de FECCOO.

FeSP-UGT i CCOO convoquen mobilitzacions a tot el territori nacional per forçar la patronal a iniciar un procés negociador real que abordi les necessitats d'ocupació, la recuperació de drets laborals, la conciliació laboral i familiar i les millores salarials. A les Illes la concentració serà demà dia 10 d'abril a les 12h00 a l'edifici d'Amadip Esment a la carretera del Pla de na Tesa.

XV Conveni de Discapacitat

  • El passat 21 de setembre va tenir lloc la segona reunió de la comissió negociadora
02.10.2017.
 La propera Mesa Negociadora tindrà lloc al novembre

CCOO, conjuntament amb FeSP-UGT, vam presentar un plantejament de les línies mestres que haurien de quedar reflectides en el nou conveni