La vaga de 24 hores interromp la normalitat en l'educació i afecta totes les etapes i ensenyaments

  El seguiment de la convocatòria de vaga de 24 hores en l'ensenyament, liderada per la Federació d'Ensenyament de CCOO a tot el territori nacional, està servint per evidenciar la bretxa de gènere entre treballadores i treballadors de l'àmbit educatiu, un sector feminitzat clau per acabar amb la desigualtat, discriminació i violència que pateixen les dones dins i fora del mercat laboral.

  08/03/2019.

  L'atur feminista de 24 hores que se celebra avui en els centres d'ensenyament públics i privats del nostre país, està comptant amb un ampli seguiment de treballadores i treballadors, així com d'estudiants, que de forma majoritària s'han absentat de les aules, interrompent la normalitat acadèmica i fent d'aquest 8M una nova fita en la lluita per la igualtat entre dones i homes. Amb aquesta vaga, la comunitat educativa se suma de manera majoritària i inequívoca a la lluita per la igualtat. L'activitat acadèmica, que al llarg de la setmana s'ha centrat en la realització d'activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones, està sent, a nivell estatal, pràcticament nul·la en molts àmbits educatius, com en l'universitari, on el seguiment de la vaga supera el 80%. En Secundària i FP és del 61% i en Infantil i Primària del 42%. En el sector privat, la incidència està sent destacada en els centres d'atenció a persones amb discapacitat i de menors.

  A les Illes les dades de seguiment de la vaga al sector educatiu han estat superiors a les de l'any passat arribant al 12,4% pel professorat i al 50,32% per l'alumnat.

  El sector educatiu és un sector feminitzat clau per acabar amb la desigualtat i discriminació que pateixen les dones dins i fora del mercat laboral i que, entre d'altres, tenen els seus orígens en preceptes culturals i en una societat encara marcada per la dominació patriarcal. En l'àmbit del treball, aquesta desigualtat es plasma en una inserció laboral més complicada, amb pitjors condicions i una bretxa salarial en educació d'entorn del 8%.

  La vaga també ha servit per denunciar i combatre la violència masclista i la insuficiència de mesures en tots els àmbits, especialment en el laboral, per a la protecció a les víctimes de violència de gènere. En l'àmbit estrictament de l'educació, CCOO urgeix a situar la igualtat, la coeducació i l'eliminació de violències en el centre del debat, per promoure un canvi en les polítiques educatives que col·loqui al nostre país en llindars de progrés i desenvolupament d'acord amb les demandes socials.

  Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.