Digues NO a l'acomiadament per emmalaltir

  • Defensa els teus drets. T'esperam el 27 de novembre a les 12h davant la Delegació del Govern de Palma.

CCOO i UGT han convocat una concentració a Palma el proper dimecres, 27 de novembre, dins de la campanya de mobilització a tot el país de tots dos sindicats sota el lema "No a l'acomiadament per emmalaltir. Defensa els teus drets ". Aquest conjunt de protestes suposa la resposta a l'alarma social provocada per la sentència del Tribunal Constitucional que avala l'acomiadament objectiu per malaltia amb baixa mèdica justificada, sentència que ja està suposant un augment dels acomiadaments per aquesta causa.

23/11/2019.
27N

27N

CCOO i UGT exigeixen la immediata derogació de l'article 52 d de l'Estatut dels Treballadors, base de la sentència del TC, i que ja està provocant més acomiadaments objectius per emmalaltir així com que els treballadors i treballadores vagin a treballar sense estar recuperats per por de l' acomiadament, amb el consegüent risc per a ells i els seus companys i companyes.

La sentència va tenir una incidència d'enorme gravetat en els accidents de treball, ja que hi ha un subregistre de malalties professionals, que s'oculten per fer-les passar com a malalties comunes. Precisament, la sentència de TC recull el cas d'una treballadora acomiadada que tenia problemes de dolors d'esquena, relacionades amb el seu treball, i per tant, d'origen professional.

Les concentracions del 27 de novembre - davant el Congrés dels Diputats, a Madrid, i les de les delegacions de Govern en la resta de Comunitats Autònomes -, s'emmarquen en la reclamació de derogació de la reforma laboral i de pensions, de les reformes de la desigualtat i l'austeritat.

Des de CCOO es considera urgent la ràpida formació d'un Executiu nacional que "governi per a la majoria social", amb un programa que desmonti la reforma laboral, garanteixi el sistema públic de pensions i millori els seus ingressos i, així mateix, emprengui una agenda reformista per adaptar l'economia espanyola a el futur.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.